Alexander Dale Oen
Alexander Dale Oen
Alexander Dale Oen vant NM i 100 meter bryst i suveren stil. (Foto: JOE KLAMAR/Afp)
Alexander Dale Oen vant NM i 100 meter bryst i suveren stil. (Foto: JOE KLAMAR/Afp)

Dale Oen raskest i semifinalen: – Vi kan ikke la den fyren ødelegge for oss

Alexander Dale Oen var raskest i semifinalen og er klar for finale på 100 meter bryst i svømme-VM.

Dale Oen ble klokket inn på 59,37 sekunder i sitt semifinaleheat søndag.

Nordmannen var 0,40 sekund raskere enn den japanske OL-vinneren Kosuke Kitajima, som hadde nest raskeste tid i semifinalen. Fabio Scozzoli fra Italia var den tredje utøveren som kom i mål på under ett minutt.

Holder beina på jorden
Svenske eksperter holder ham nå som favoritt.

– Det viktigste nå er å holde beina godt plantet på jorden, og jobbe med de tekniske detaljene jeg trenger å jobbe med til i morgen. Og ikke minst å få en positiv sfære rundt dette her, sier Dale Oen til svensk TV 4.

Se intervjuet over!

Sterke følelser
Dale Oen hadde også beste tid i forsøksheatet med 59,71 tidligere søndag. Etter at han var i mål på forsøket, pekte han på badehetta med det norske flagget for å vise at han synes det er viktig man står sammen etter bomben i Oslo og massakren på Utøya fredag. Da han etterpå fikk spørsmål om terrorangrepene, tok han til tårene.

De norske bruker sørgebind, og Dale Oen forteller at hendelsene hjemme i Norge preger ham.

– Det påvirker oss i stor grad. Det er forferdelige ting som har skjedd, og det er ikke ord som kan beskrive det. Jeg takler det så vidt. Det kommer følelsesmessig frem hele tiden, som det gjorde i dag tidlig. Men vi må bare pushe fremover, vi må bare prøve å gjøre det så godt som mulig, sier han.

– Vi kan ikke la den fyren der ødelegge for oss. Vi må bare gjøre hverdagen slik den har vært og minnes de som har gått bort, fortsetter Dale Oen.

Finalen svømmes mandag.

(©NTB/TV 2 Sporten)