SLAKTER DOM: Diesel Dahl, her med datteren Carina, slakter Blacksheeps dommen.
SLAKTER DOM: Diesel Dahl, her med datteren Carina, slakter Blacksheeps dommen.

Diesel Dahl raser mot BlackSheeps-dommen

– Dette er helt hårreisende.

Onsdag falt dommen som frifant The BlackSheeps i søksmålet fra de tidligere bandkollegene Alexander Touryguin (17) og Viktoria Eriksen (17).

Les mer: The BlackSheeps frifunnet i retten

Tirsdag falt dommen i Indre Finnmark Tingrett: Emilie Nilsen (18) og Agnete Johnsen (16) kan fortsette å kalle seg The BlackSheeps, og de kan fortsette å spille de gamle sangene.

«Agnete Johnsen og Emelie Nilsen frifinnes for kravet om erstatning og forbudet mot bruk og varemerkeregistrering av navnet The BlackSheeps, lød domsslutningen.

– Hårreisende

Nå går TNT-trommelsager Diesel Dahl hardt ut mot dommen. Det er særlig ett punkt han reagerer sterkt på:

«Ut fra det faktum retten har funnet sannsynliggjort, vil Alexanders bidrag være en form for delvis arrangement eller instrumentering av basstonelinje. Det tilsvarende vil gjelde for Viktorias funksjon som trommeslager. Retten er under noe tvil kommet til at slike bidrag ikke kan anses å være en form for skapende innsats av tilstrekkelig betydning for å konstatere delaktighet i det å gjøre sangen til et åndsverk», skriver sorenskriver Finn-Arne Schanche Selfors i dommen:

– Dette er helt hårreisende, sier Diesel Dahl til avisa Ságat.

Og:

– Jeg vil minne dommeren om en bassist med navn Paul McCartney. Var det han bedrev musikalsk ikke verdifullt for musikkhistorien? spør Diesel Dahl retorisk.

– Det er en veldig feilaktig dom, der dommeren dømmer rytmeseksjonen nord og ned i komponistsammenheng, legger han til overfor avisen.

blacksheeps (Foto: Andersen, Aleksander)
blacksheeps (Foto: Andersen, Aleksander)

Han fastholder at han aldri hadde godtatt en slik dom om den hadde rammet ham.

Sorenskriver Finn-Arne Schanche Selfors i Indre Finnmark tingrett ønsker ikke å kommentere dommen overfor avisa.

Vurderer anke

Advokat Arnor B. Ilstad, som representerer saksøkerne røper at det har vært ekstra tøft for bandmedlemmene at dommeren ser ut til å mene at deres innsats er mindre verdt.

– En ting er å tape en sak. Å få dette på toppen, var en tung pille å svelge for de to. At deres rolle i bandet var mindre viktig enn de andres, sier advokaten til Ságat.

Saksøkerne vurderer nå en mulig anke i saken.

Ble byttet ut mot sin vilje

The BlackSheeps tok hele Skandinavia med storm da de vant den nordiske «Melodi Grand Prix junior» i 2008 med sin «Oro jaska beana».

I fjor vår kom nyheten om at Alexander og Victoria var byttet ut – mot sin egen vilje. Dette skjedde like før bandet skulle på sommerturné. De to ble erstattet med Nikolaj Gloppen og Simon Stenvoll Pedersen.