FLERE ER INTERESSERTE: Edvald Boasson Hagen har kjørt et fantastisk Tour de France. Når sikler flere av sjefene for verdens beste sykkellag etter nordmannen. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
FLERE ER INTERESSERTE: Edvald Boasson Hagen har kjørt et fantastisk Tour de France. Når sikler flere av sjefene for verdens beste sykkellag etter nordmannen. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Boasson Hagen: – Det er interesse fra flere lag

Edvald Boasson Hagens Tour de France-suksess har fått lagsjefer til å sikle

Orange/Pinerolo (TV 2 Sporten): Edvald Boasson Hagen har hatt et fantastisk Tour de France med to overbevisende etappeseirer, samt offensiv kjøring på både flate og kuperte etapper.

Opplendingen har i mange år vært regnet som ett av verdens største sykkeltalenter, og interessen fra flere lag har vært tilstede hele veien de siste sesongene.

– Vet det er interesse
Men drømmesuksessen i årets Tour har fått flere interessenter til å melde seg.

– Ja, jeg vet det er interesse fra forskjellige lag nå. Men min kontrakt med Sky går ikke ut før neste år, så det er ikke noe jeg tenker på eller bryr meg om foreløpig, sier Boasson Hagen til TV 2 Sporten.

For mens landsmann Thor Hushovd er i full gang med forhandlinger med flere lag, ettersom hans kontrakt med Garmin-Cervélo går ut til høsten, har ikke Boasson Hagen tenkt så langt som til 2013 ennå.

– Jeg trives veldig godt her jeg er nå, så får vi se hva som skjer om ett år. Men Sky-ledelsen har uansett sagt at de ønsker å forlenge med meg når jeg er klar for det, forteller Boasson Hagen.

Og han legger til med et smil:

– Det er ikke noen fare for å miste jobben med det første, i hvert fall.

– Laget må være bra organisert
Selv om 24-åringen stortrives hos sitt britiske lag, vil han også lytte til hva eventuelle andre lag har å tilby.

Sky-rytterens kriterier for valg av lag er uansett de samme.

– Det viktigste er at laget er bra organisert, samt at det er gode ryttere der og bra stemning i laget.

– Min rolle i laget har også noe å si, men jeg har ikke noe imot å hjelpe andre hvis de er bedre enn meg. Samtidig ønsker jeg ikke å bare være en hjelperytter. Jeg ønsker også å få kjøre for mine egne sjanser, sier han.

– Rart hvis det ikke var interesse
Boasson Hagen synes interessen fra andre lag er smigrende, men er ikke så veldig overrasket over at flere sportsdirektører har kontaktet manageren hans.

– Det ville vært rart hvis det ikke var interesse, så lenge man sykler forholdsvis bra, sier han.