Hans Erik01 (Foto: Bjørn Wad)
Hans Erik01 (Foto: Bjørn Wad)

Hank von Helvete: – Vi er okkupert, som da tyskerne var her

Kommer med nye oppsiktsvekkende uttalelser om legemiddelindustrien.

Hank von Helvete, som i kveld leder «Allsang på grensen» på TV 2, har både blitt knyttet til scientologikirken, og har drevet et korstog mot psykiatriens bruk av medikamententer. I 2009 fikk han blant annet kritikk i VG for å kjøre rundt på sykehusområdet ved Blakstad sykehus i en bil med påskriften «Psykiatrien dreper barn».

Korstog mot psykiatrien

Han lanserte også sitt «korstog» mot psykiatrien og farmasiindustrien, under kampanjenavnet «Rock for Rights».

I et oppsiktsvekkende intervju med «God kveld Norge» i 2009, sa artisten at psykiatrien dreper mennesker, og mener at de som står bak er kriminelle.

– Det er behandlingsskapte drap hele veien. Gir du et menneske en gift må du regne med at de ikke blir friske, men forgiftet. Da går det gærent, uttalte han, og sammenlignet industrien med konsentrasjonsleire.

Langer ut igjen

Hank langer nå igjen ut mot legemiddelindustrien.

– Jeg er veldig snill, men nå er livfarlig for de som er slemme. Særlig de som er slemme med barn og de som har det vanskelig og er slemme med de. Da kommer jeg. Da kriger jeg og skal ha menneskerettighetene inn og loven inn. Man skal ikke gi barn piller med narkotika. Og så tar jeg heller litt kjeft for at jeg står på det, sier Hank von Helvete, som tidligere har fått kritikk for sine ytterligående standpunkter.

– Jeg har jo utfordret en av de største onde kreftene i verden, farmasiaindustrien og snakker om krig og fred på en måte som selvfølgelig er et angrep på de som lever av at vi er på stoff og piller og at vi har det vondt å vanskelig. Det er veldig få som tjener på det, men det er de jeg tar da. Der er jeg uforsonelig. Der er jeg ordenltig hard, uttaler han til radiokanalen Radio Prime.

– Dro ned gardina

Hank sammenligner legemiddelindustrien med okkupasjonen av Norge fra 1940-1945.

– Jeg tror folk er veldig redde, fordi disse kreftene er så store og tunge og undertrykkende. Vi er litt okkupert, sånn som da tyskerne var i Norge, hvor vi dro ned gardina. Og vi var heller sure på motstandsmenneskene fordi de lagde så mye bråk. Den opplever jeg. Men du må huske det alltid bare er en kort periode, flere og flere er villig til å være med på en stor dugnad for å rydde opp for menneskene på planeten vår.

Selv har Hans-Erik Dyvik Husby, som han egentlig heter, fått hjelp med rusmisbruket sitt ved en Narconon-klinikk i Sverige. Tom Cruise bekreftet tilknytningen i et intervju med Der Spiegel i 2005: – Scientologien har det eneste suksessfulle rusavvenningsprogrammet i verden, kalt Narconon, sa han.

Cruise har også i et TV-show gått hardt ut mot Brooke Shields fordi hun brukte antidepressiva mot sin fødselsdepresjon. Han har uttalt at «psykiatri er en pseudovitenskap».

Torsdag kveld leder Hank «Allsang på grensen» på TV 2.