Dette er Wenche Andersens beste sommerkake. Den blir garantert en hit på sommerfesten.
Dette er Wenche Andersens beste sommerkake. Den blir garantert en hit på sommerfesten.

Verdens beste sommerkake

Denne kaken blir garantert en favoritt på sommerfesten.

Sommeren er tiden for jordbær og søte fristelser. Denne kaken gir deg begge deler og blir garantert en storfavoritt på enhver sommerfest.

Her får du oppskriften på intet mindre enn verdens beste bløtkake.

Les også:

Sukkerbrød

6 egg

180 g sukker

180 g hvetemel

1 ts bakepulver

Les også: Den perfekte sommerbrunsj

Vaniljekrem

5 dl melk

1 vaniljestang

5 eggeplommer

100 g sukker

1 ¾ ss maisennamel

Les også: Oppskrift på hjemmelaget sjokoladepålegg

Fyll

Ca 1 dl melk eller juice til dynking

5-6 dl kremfløte

3-4 dl jordbær i små terninger + 3-4 ss sukker

1-2 kurver friske jordbær til pynt

Les også: Sommerlig sjokoladedrøm

Slik gjør du:

Begynn med å lage vaniljekrem.

Kok opp melk og splitt vaniljestangen. Visp sammen eggeplommer, sukker og maisennamel.

Hell melken over eggeplommene, visp hele tiden.

Sil blandingen tilbake i kasserollen, varm opp under omrøring til en fyldig krem. Avkjøl.

Visp kremen til fyllet og vend 1-2 dl av kremen inn i den avkjølte vaniljekremen.

Varm stekeovnen til 175 C.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend lett inn i eggedosisen. Stek i smurt form 22 cm, i forvarmet stekeovn, ca 30 min midt i stekeovnen. Avkjøl på rist.

Del jordbær til fyll i terninger og vend inn sukker. La bærene stå og safte seg ca 1 time.

Del sukkerbrødet i 3 lag. Dynk kakebunnene med melk eller juice. Fordel vaniljekremen og bær 2 av de 3 bunnene. Legg bunnene oppå hverandre etter hvert som de fylles, trykk lett sammen. Stryk kremen oppå og på siden av kaken. Ha resten av kremen i en sprøytepose med tut og ”sprøyt" krem opp langs siden på kaken og rundt kaken. Legg friske jordbær over.

Kaken blir saftig og god om den får stå kaldt og ”sette” seg 3-4 timer før servering.

Jordbær legges på toppen av kaken rett før servering.

Les også:

Slik får du perfekte cupcakes

Sommerlige krabbesmørbrød

Her er de norske superbærene

Matbloggernes egne favoritt-blogger: – Disse matbloggene inspirerer oss