Prosjektleder i Unicef, Kristin Oudmayer, anbefaler foreldre å snakke med barna om sultkatastrofen som foregår på Afrikas Horn. ¿ Barn har et behov for å hjelpe andre barn og det er viktig å forklare at vi har mange som forsøker å hjelpe, sier Oudmayer.  (Foto: mONTASJE. Rebecca Blackwell/Ap)
Prosjektleder i Unicef, Kristin Oudmayer, anbefaler foreldre å snakke med barna om sultkatastrofen som foregår på Afrikas Horn. ¿ Barn har et behov for å hjelpe andre barn og det er viktig å forklare at vi har mange som forsøker å hjelpe, sier Oudmayer. (Foto: mONTASJE. Rebecca Blackwell/Ap)

– Snakk med barna om de sterke bildene

Barn får med seg mer nyheter enn du tror. Eksperter oppfordrer til ærlige samtaler om sultkatastrofen på Afrikas Horn.

- Barn får med seg mer nyheter enn hva foreldre er klar over. De får i dag servert nyheter i flere kanaler enn tidligere, for eksempel fra en TV som står på i bakgrunnen eller på nettet, sier psykolog og leder ved Senter for krisepsykologi i Bergen, Atle Dyregrov. I flere dager har norske medier av alle slag servert sterke bilder fra sultkatastrofen som truer Afrikas Horn. Særlig er det bilder av utsultede barn som preger me