c_sar_267082a
c_sar_267082a

Keiserlig cæsarsalat

Men denne klassikeren er ikke på ingen måte oppkalt etter en keiser. Her får du oppskriften.

Mange tror at denne verdensberømte klassikeren er oppkalt etter herskeren Julius Cæsar, som forøvrig aldri var keiser av Roma.

Mytene sier derimot at det var den italienske kokken Cæsar Cardini som oppfant retten. Mange av Cardinis kjøkkenansatte har derimot hevdet å ha oppfunnet retten.

Her får du Wenche Andersens versjon av den alltid smakfulle og sunne salaten.

Les også: Slik lager du lavkarbofrokost.

Ingredienser:

Velg en litt tykkbladet salat med god smak som passer til den kraftige dressingen. For eksempel romano- eller hjertesalat.

3-4 kyllingbryst

olje/smør til steking

1 kvist frisk estragon eller oregano

salt, pepper

3-4 skiver lyst brød uten skorpe

olje/ smør til steking

1 fedd hvitløk

Les også: Oppskrift på en sommerlig sjokoladedrøm

Dressing:

2 eggeplommer

1 fedd hvitløk

1 ts dijonsennep

saft av 1/2 sitron

3 finhakkede ansjosfileter

ca 50 g revet parmesan

1 dl nøytral olje/ solsikkeolje + ca 1(2 dl olivenolje

salt, pepper

Til servering

Ca 50 g parmesan- høvlet, ev avocado i båter (vendt i sitron, olivenolje og litt salt) og cashewnøtter.

Les også: Den perfekte sommerbrunsj

Slik gjør du:

Skyll godt av salaten. Legg den i litt kaldt vann i kjøleskapet eller i en tett plastpose i kjøleskapet, slik at salaten blir sprø. Dette bør gjøres minst 2-3 timer før servering. Stek eller grill kyllingbrystene. Legg frisk estragon eller oregano over ved steking/grilling. Dryss over salt og pepper. Del brødet i terninger og stek det sprøtt i litt olje i stekepanne, legg gjerne 1 fedd hvitløk i pannen for å gi smak til brødet. Legg brødet over på litt kjøkkenpapir slik at det holder seg sprøtt. Alle ingrediensene til dressingen bør ha samme temperatur, ellers kan dressingen lett skille seg. Visp sammen eggeplommer, dijonsennep, finhakket hvitløk, saft av sitron, finhakket ansjosfilet og revet parmesan. Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. Blir dressingen for tykk, spe med litt kaldt vann. Dressingen skal ha konsistens som en flytende majones.

Riv salat i biter, hell dressingen over og vend lett om. Dryss over høvlet parmesan og ha i brødkrutongene. Del kyllingbryst i skiver og legg over.

Server gjerne med nøtter og avocado som er vendt i litt sitron, olivenolje og litt salt.

Les også:

Deilig pastasalat og toast

– Ingen bevis på at fett er farlig

Her er de norske superbærene