Fullt: Jeanett Nilssen i Flight Park henter biler ved avgangsterminalen på Gardermoen. I tre dager har Flight Parks parkeringsarealer vært fulle.  (Foto: Lisbeth Andersen, rb.no/ANB)
Fullt: Jeanett Nilssen i Flight Park henter biler ved avgangsterminalen på Gardermoen. I tre dager har Flight Parks parkeringsarealer vært fulle. (Foto: Lisbeth Andersen, rb.no/ANB)

Mister flyet på grunn av parkeringskaos

Fortvilte reisende kjører rundt og rundt uten å finne plass.

På grunn av arbeidet på Oslo S i sommer, går ikke flytoget som normalt sør for Lillestrøm. Mange reisende velger bilen til Gardermoen, og derfor er det fullt på en rekke parkeringer ved flyplassen. Det skriver rb.no.

– Vi har vel avvist nærmere 500 kan jeg tenke meg. Mange ringer på vei til Gardermoen, men da er det ofte for seint. Det skjer daglig at folk mister flyet på grunn av dette, sier Jim Johansen, bruksleder ved Gardermoen parkering.

Unntakstilstand

Dalen parkering melder om at alle deres 3.800 plasser er tatt. Her vil det ikke bli plasser før neste uke. Flight Park åpner slusene i dag, etter tre dager med full parkeringsplass.

Daglig leder Thor Reinholt Gilberg frykter imidlertid at bestillingssystemet igjen må stenges fram mot helgen. Lørdag skrev Romerikes Blad om VIP Parkering som hadde tatt i bruk ulovlige tomter på grunn av pågangen, ifølge Per Morten Mørkved.

– Bestill i forveien

Flere av aktørene Romerikes Blad har vært i kontakt med, forteller om fortvilte nordmenn som blir drevet fra skanse til skanse, på jakt etter parkeringsplass. Løsningen er ifølge flere å planlegge.

– Vil du være sikker, bør du bestille minst en uke i forveien, sier Jim Johansen.

– Er det verste over nå?

– Det kan virke som om det største trykket var nå i helgen. Men dette er veldig usikkert.

Les også: Dette er en VIP-parkering

P10 full på mandag

Den største parkeringsaktøren ved Gardermoen er Europark, med sine 20.000 plasser.

– Mandag var det fullt på parkeringen nærmest terminalen, P10, men det finnes alltid alternative plasser hos oss, sier kommunikasjonsdirektør Pål Gleditsch.

Han forteller at Europark ikke har avvist kunder siden 1998, og at de med stor sannsynlighet heller ikke trenger å gjøre det i sommer.

– Det har aldri vært så mange biler som nå. I dag har vi 2.600 flere biler parkert enn på samme tid i fjor, sier Gleditsch.

Europark oppgraderte kapasiteten med 2000 plasser før denne sommeren, på grunn av en antatt større pågang.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no - her:

LES OGSÅ: Parkeringssselskapet krasjet bilen for 160.000 kroner