Andreas Landgren
Andreas Landgren

Udinese-spiller klar for Fredrikstad: – Har bare hørt gode ting om klubben

FFK leier den svenske midtbanespilleren Andreas Landgren ut sesongen.

Den 22 år gamle lysluggen eies av den italienske serie-A klubben Udinese, men skal nå bidra på Fredrikstads midtbane ut sesongen.

– Jeg tror jeg kan komme inn med mye energi i laget og høyne nivået et hakk, sier Landgren til TV 2 Sporten.

Se intervjuet med Andreas Landgren i videovinduet øverst.

Opsjon på kjøp
Midtbanespilleren fikk se Celso Borges og co. slå Brann 4-2 på Fredrikstad Stadion mandag kveld. Han er glad for å være på plass i plankebyen.

– Det er veldig trivelig. Det har vært på gang en stund og nå er jeg endelig her, så nå er jeg veldig glad, sier leiesoldaten.

Fredrikstad FK har sikret seg opsjon på kjøp av Landgren, som står oppført med én offisiell landskamp for Sverige.

– Vi er veldig fornøyd med å få Andreas hos oss. Han har gode ballferdigheter og en riktig vinnerskalle, så vi håper han skal bidra med den tryggheten som vi trenger, sier FFKs sportssjef Joacim Jonsson til TV 2 Sporten.

Svensken er spilleklar 5. august. Det betyr at han akkurat rekker å bli klar til hjemmeoppgjøret mot Stabæk.

«Folkets Spiller»

22-åringen har fått et bra inntrykk av FFK.

– Jeg har bare hørt gode ting om klubben, det er et flott publikum og mange unge spillere i laget, det tror jeg kan bli bra for meg, sier Landgren.

Fredrikstad har midler til å leie den lovende midtbanespilleren på grunn av tiltak som salg av supportereffekter og andre innsamlingsaksjoner. Dermed er det supporterne som står for finansieringen.

I fjor leide de costaricanske Christian Gamboa ved å følge samme finansieringsoppskrift, noe som har vært en suksess for klubben fra plankebyen. Den 21 år gamle forsvareren gjorde saken sine bra og før årets sesong ble lånet gjort permanent.

Jakter spillere
Joacim Olsen avslører at det kan komme enda flere forsterkninger til Fredrikstad i høst.

– Vi ser etter flere spillere og vi har flere på blokka. Får vi økonomiske muligheter så kan det fort bli en eller to spillere til i Fredrikstad.