Historisk semifinale for Venezuela

Venezuela er klar for semifinale i Copa America for første gang etter at Chile ble slått 2-1 i kvartfinalen søndag.

Gabriel Cichero avgjør kvartfinalen mot Chile. (Foto: JUAN MEDINA/Reuters)

Chile-Venezuela 1-2

Venstrebacken Gabriel Cichero ble den store helten for Venezuela da han scoret seiersmålet ni minutter før full tid.

Venezuela har i mange år vært ansett som et av de svakeste lagene i Copa America. Lagets beste resultat var femteplass i Copa-debuten i 1967, men nå er venezuelanerne sikret en topp fire-plassering.

Midtstopper Oswaldo Vizcarrondo ga Venezuela ledelsen da han stanget inn 1-0 ti minutter før hvilen, men Humberto Suazo utlignet etter 70 minutters spill.

Etter 81 minutter avgjorde Cichero. Han satte inn 2-1 fra kort hold etter at Chile-keeper Claudio Bravo først hadde reddet et frispark fra Juan Arango.

Dermed ble det nok en overraskende vinner i kvartfinalene. Paraguay slo ut Brasil på straffer tidligere søndag. I lørdagens kvartfinaler tapte Argentina for Uruguay på straffer, mens Peru slo ut Colombia etter ekstraomganger.

Peru og Uruguay møtes i semifinalen tirsdag, mens Venezuela spiller mot Paraguay onsdag. Bronsekampen spilles lørdag, mens finalen går søndag. (©NTB)