IKKE FØR PARIS: Mark Cavendish tror at kampen om den grønne trøyen avgjøres på Champs Élysées. (Foto: Laurent Cipriani/Ap)
IKKE FØR PARIS: Mark Cavendish tror at kampen om den grønne trøyen avgjøres på Champs Élysées. (Foto: Laurent Cipriani/Ap)

Cavendish: – Den grønne trøyen avgjøres ikke før i Paris

Mark Cavendish tar ikke seieren i poengkonkurransen på forskudd.

Montpellier (TV 2 Sporten): Mark Cavendish lekte med konkurrentene for fjerde gang i årets Tour de France og vant suverent søndagens etappe.

Det er britens 19. seier totalt i Touren, og ga han 45 nye poeng i konkurransen om den grønne trøyen.

Leder med 37 poeng
Cavendish innehar nå det grønne tekstilet med sine 319 poeng, 37 poeng foran andremann Jose Joaquin Rojas og 71 poeng foran Philippe Gilbert.

Til tross for en soleklar ledelse, tror likevel ikke HTC-Highroad-stjernen at han nødvendigvis er på vei mot sin første grønne seier.

Les også: Cavendish hånet de andre spurtlagene: – De kan ikke ha tiltro til spurterne sine

På spørsmål fra VG på pressekonferansen etter målgang i Montpellier, svarte Cavendish:

– Som man har sett de siste årene, så er det ingenting som er sikkert. For to år siden trodde jeg at jeg hadde vunnet den, men Thor Hushovd gikk i brudd i fjellene og jeg ble disket etter en etappe. I fjor var jeg helt ute, før jeg plutselig var bare ti poeng bak i Paris.

Og påpekte:

– Kampen er ikke over før vi krysser linjen på Champs-Élysées. Gilbert er langt bak, men er desperat etter å vinne denne trøyen. Han er en solid rytter, som kan finne en vei til å ta poeng. Og Rojas er en mye bedre klatrer enn meg.

– Skal prøve å plukke poeng
Den siste spurtetappen i årets Tour er, på papiret, avslutningen inn på nettopp Champs-Élysées neste søndag.

Men Cavendish håper å ta poeng også før den tid.

– Jeg skal plukke poeng så godt som jeg kan, og laget skal jobbe hardt. Forhåpentligvis holder det til en plass på podiet i Paris.

Les også: Cavendish: – Ingen husker hvem som vant grønn trøye i Tour de France

Cavendish uttalte til TV 2 Sporten før årets Tour at han den grønne trøyen var et viktig mål for han denne sesongen. Men på spørsmål om fraværet av trøyen i premieskapet er blitt et stressmoment, ble Isle of Man-karen noe irritert.

– Kjapt, fortell meg hvem som har vunnet trøyen de to siste årene. Du må tenke, ikke sant? Det var Thor og Petacchi, men det er det ingen som husker. Jeg sier ikke at den ikke er viktig å vinne, men måten å ta den på er å vinne etapper. De seirene huskes alltid uansett, sa Cavendish.

PS! Thor Hushovd ligger på 4. plass med sine 192 poeng, mens Edvald Boasson Hagen er nummer ni med 105 poeng.