Kevin Phillips gir seg som fotballspiller etter den kommende sesongen. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Kevin Phillips gir seg som fotballspiller etter den kommende sesongen. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Kevin Phillips avslutter karrieren i Blackpool

Målmaskinen Kevin Phillips tar en siste sesong før han er gir seg som fotballspiller og satser på manager-yrket.

Snart 38 år gamle Kevin Phillips sluttførte nylig overgangen til Blackpool, men setter etter den kommende sesongen sluttstrek for en innholdsrik karriere.

– Dette blir min siste sesong som spiller, avslører han til TV2 Sporten.

Veteranen har siden ligadebuten for Watford i 1994 scoret 254 ligamål. Ingen av dagens aktive spillere kan matche det. Nå håper han å kunne plusse på det tallet for The Tangerines som imponerte alle, også Phillips, sist sesong.

– Jeg ble veldig imponert over dem sist sesong, og det er grunnen til at jeg ønsker å avslutte karrieren min der. De spiller en offensiv fotball og kommer til mange sjanser. Det passer meg perfekt. Jeg har dessuten latt meg blende av manager Ian Holloway, og det han har fått til, sier angriperen som sist sesong fikk det tungt i Birmingham, der det kun ble med det ene ligamålet mot Bolton.

Kevin Phillips (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)
Kevin Phillips (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)

Etter karrieren, som har inneholdt spill for blant andre Sunderland, Southampton og Aston Villa, venter forhåpentligvis trenergjerningen. Phillips har nemlig tatt trenerutdannelse ved siden av fotballen, og regner med at det er den retningen karrieren tar veien etter neste vår.

Kevin Phillips ble toppscorer i Premier League i 1999/2000-sesongen med 30 nettkjenninger for Sunderland. Han var også i Englands EM-tropp sommeren 2000, men fikk kun åtte landskamper for hjemlandet, uten å score.