Thomas Voeckler (Foto: Christophe Ena/Ap)
Thomas Voeckler (Foto: Christophe Ena/Ap)

Tour de France-leder Voeckler: – Nå mister jeg den gule trøyen

Thomas Voeckler tror ikke på en ny heltedåd opp Plâteau de Beille på torsdagens etappe.

Lourdes (TV 2 Sporten): Thomas Voeckler sa til TV 2 Sporten etter tirsdagens Tour de France-etappe at han ville være sjanseløs på å forsvare sin gule trøye på fjelletappen opp Luz-Ardiden.

Les også: – Jeg er sjanseløs på en 2004-reprise

Franskmannen forsvarte imidlertid sitt gule tekstil opp til skistedet. Og dagen etter i Lourdes visste han ikke helt hva han skulle svare da TV 2 Sporten spurte nok en gang hvor lenge han ville kunne forsvare trøyen.

– Jeg vil ikke si noe om det nå lenger, for da tror du sikkert at jeg lyver, sier Voeckler med et smil.

Før han påpeker:

– I morgen opp Plâteau de Beille blir det virkelig vanskelig. Laget mitt har gjort en kjempejobb hittil, og vi begynner alle å bli slitne. Jeg lover å gi alt, men det blir vanskelig å holde seg med i front.

Les også:Følg dagens etappe: Smeller Schleck-brødrene til igjen?

Det var nettopp opp Plâteau de Beille at Voeckler sikret seg evig heltestatus i Frankrike, da han forsvarte den gule trøyen mot alle odds i 2004.

– Jeg har gode minner derfra, så vi får se hva som skjer. Men Luz-Ardiden var veldig hardt. Og opp Plâteau de Beille blir det enda hardere, sier Voeckler.

Les også:Dag Otto og Mr. Watson: – Bayerske kaker ble hans undergang

32-åringen tok den gule trøyen fra Thor Hushovds skuldre dagen før hviledagen. Franskmannen lot seg imponere over kollegaens seier inn i Lourdes.

– Han er den beste klatreren av spurtene, så for meg var det ingen overraskelse at han klarte det. David Moncoutié var med over toppen, men han hadde trengt mye mer tid for å slå Hushovd, sier Voeckler