Opel Combo
Opel Combo

Opel Combo:Denne skal kapre norske varebilkunder

Tysk pizza-racer med Italienske aner

Opel Combo er allerede et velkjent navn i ”pizzaracer-segmentet”. Den har vært produsert helt siden 1985, mens dagens versjon har vært på markedet siden 2001, altså i hele 10 år.

Nå kommer Opel med en helt ny utfordrer i dette tøffe segmentet. Merket har ikke akkurat sterk vind i seilene her hjemme om dagen, og det blir spennende å se hvordan nykommeren vil klare seg i en klasse som består av Citroën Berlingo, Peugeot Partner, VW Caddy og Ford Transit Connect, for å nevne noen.

2, 5 eller 7-seter:

Selv om nye Combo også kan leveres som personbil med enten 5 eller 7 seter, er det nok varebilvarianten som vil bli storselgeren hos oss.

Trolig med en av dieselmotorene mellom forskjermene.

Les også: Slik blir nye Opel Zafira:


Fiat-samarbeid

Den nye Opel Combo kommer i salg fra begynnelsen av februar 2012.

Den er basert på Fiat Doblo – som for øvrig ble kåret til ”International Van of the Year” i år.

Plass:

Varebilversjonen levers med to forskjellige akselavstander - 2755 mm eller 3105 mm - noe som gir en samlet kjøretøyslengde på 4,39 eller 4,74 meter, samt to takhøyder, 1,85 m eller 2,10 m.

For enkel tilgang til lasterommet, kan varebilvarianten bestilles med en eller to skyvedører. Personbil-versjonen har skyvedører montert som standard, samt topphengslet bakluke. Doble sidehengslede bakdører er også tilgjengelig. I visse utgaver kan en ekstra bakre takluke leveres for transport av lange gjenstander.

Opel-Combo-02
Opel-Combo-02

Denne varebil-konkurrenten forsvinner:

Nyttelast:

Med opp til 3.800 liter lasterom med kort akselavstand (med setet foldet ned) og 4.600 liter med lang akselavstand, tilbyr Combo det største lastevolumet i klassen.

Med kun 54,4 cm lastehøyde og mulige nyttelast opp til ett tonn er den best i dette segmentet.

Motorer:

Nye Combo er tilgjengelig med seks motorer: fire diesel, en bensin og en CNG (Compressed Natural Gas) motor.

Dieselvariantene består av 1,3 CDTI og 1,6 CDTI motorer, hver med 90 hk samt en 1,6 CDTI variant med 105 hk og en 2,0 CDTI variant som yter hele 135 hk.

1,4-liters bensinmotor gir 95 hk, mens CNG-versjonen, som går økonomisk og på miljøvennlig naturgass, yter 120 hk.

Utstyr:

Sentrallås, servostyring, justerbart ratt, elektriske vinduer, og fireveis justerbart førersete (også leveres med høyderegulering), samt airbag for fører, ABS-bremser og dekkreparasjonskit er standardutstyr i alle utgaver.

Del med Facebook-venne dine


Les også: Er dette den tøffeste varebil-gutten i gata?