gabriel (Foto: Arne Reginiussen)
gabriel (Foto: Arne Reginiussen)

Gabriel (22) hadde med seg Bibelen på «Robinson»

– Mange av de andre lånte den for å lese.

Innspillingen av «Robinson-ekspedisjonen» foregikk på Fillipinene i mai.

Hadde med bibelen

Foreløpig er ikke deltakerne kjent, men «God kveld Norge» kan nå avsløre at Gabriel Holta (22) fra Stavanger er en av dem som er med.

Gabriel går på bibelskole, og er oppvokst i en kristen familie. Derfor var det ikke så overraskende at nettopp Bibelen var hans personlige eiendel på Robinson-øya.

– Jeg følte det var det som sa mest om meg. Jeg er kristen, derfor tenkte jeg det ble en god støtte for meg å ha med meg bibelen for å koble av, sier Gabriel til «God kveld Norge».

Mange ville låne

Han kan avsløre at det har vært en god støtte for ham under ekspedisjonen.

– Jeg var jo veldig spent på hvordan de andre deltakerne kom til å reagere på at jeg hadde med meg bibelen, men alle tok det bra. Av det jeg har sett og hørt i alle fall, jeg vet ikke hva som har blitt snakket om bak ryggen min, sier Gabriel, som også opplevde at andre deltakere ønsket å lære mer om Herrens budskap.

– Mange lånte også bibelen og leste, og enkelte sa de vurderte å lese i bibelen da de kom hjem. Da følte jeg at jeg har gjort litt min oppgave, uttaler Stavanger-mannen.

– Mange spreke kristne

Han mener han har fått gitt et positivt inntrykk av norske kristne.

– Jeg håpet jeg kunne bidra på en positiv måte med å fremstille kristen-Norge på en litt bedre måte og gjerne gi et nytt syn på det å være kristen. Jeg ville vise at du ikke trenger å være en traust og kjedelig person for å være kristen. Jeg føler jeg har fått vist at det er mange spreke unge kristne, uttaler Gabriel til «God kveld Norge».

Tøff innspilling

Innspillingen av ekspedisjonen på Caramoan på Fillipinene var preget av dramatikk. To ganger måtte deltakerne evakueres på grunn av syklon, og det var en stund frykt for at man kunne komme til å måtte avlyse innspillingen.

En av deltakerne tråkket også på en svært giftig skorpionfisk.

– Å overleve noe slikt er stort. Det kommer til å sette spor i meg for livet, og jeg er veldig glad jeg er i live i dag. Det kunne fort gått galt, og da hadde ikke barna mine hatt en pappa i dag, sa deltakeren til «God kveld Norge» fra sykesenga.

Den nye sesongen av Robinson-ekspedisjonen kommer på TV3 fra høsten av.