Arve Tellefsen (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Arve Tellefsen (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Arve Tellefsen ble mobbet som barn

– Fiolinkassa var et yndet mål for snøballkasting.

Allerede som syvåring gjorde Arve Tellefsen sin første sceneopptreden, da han spilte på en elevkonsert ved Bakklandet menighetshus i Trondheim.

Det skulle bli starten på en vidunderlig karriere for den talentfulle fiolinisten. Siden har han mottatt en rekke utmerkelser, og solgt over en halv million cd-er bare i Norge,

I 1988 var albumet «Pan» den mest solgte norske utgivelsen uansett sjanger.

Tøff start

Men starten på karrieren ble tøff for Arve. Valg av instrument har ikke alltid slått an hos alle. I et åpenhjertig intervju med Dagbladet forteller han hvordan han ble mobbet som ung gutt på grunn av fiolinspillingen.

– Fiolinkassa var et yndet mål for snøballkasting. Det var erting og terging over en lav sko. Det var plagsomt.

Men den som ler sist ler best. I dag er han oppført med en inntekt på over 1,9 millioner kroner. Da Arve gjestet Showman med Håvard Lilleheie i fjor kunne han fortelle at hadde blitt tvunget til å forsikre hånden.

– Jeg skjønner ikke helt vitsen med det, for jeg kunne jo heller bare selge fiolinen. Den stiger i verdi, mens artisten synker, sa han den gang.

Storesøsteren døde

At det blir mye reising, og derfor vanskelig å ha et normalt kjærlighetsliv, har vært en ulempe i hans artistkarriere. I dag er han gift med jurist Kristin Slørdahl, og sammen har de døtrene Kari Sofie (10) og Ingeborg (8).

Eldstedatteren Kari Sofie er oppkalt etter Arves storesøster, som døde ni år gammel av giktfeber.

– Å miste søsteren min er det verste jeg har opplevd. Det har preget meg hele livet. Kari var en viktig fjerdepart av familien som plutselig forsvant, forteller han til Dagbladet.

Les også: Arve Tellefsen digger Jan Thomas´ stylingtips