Leder The Open: Tom Lewis (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
Leder The Open: Tom Lewis (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

Amatør leder The Open

Amatørspiller Tom Lewis og danske Thomas Bjørn deler ledelsen i The Open etter første dag.

Amatøren Tom Lewis og danske Thomas Bjørn deler ledelsen etter den første dagen av The Open.

Rekord
20-åringen gikk den laveste runden noensinne for en amatør da han spilte til 5 under par på Royal St. Georges-banen i England.

Med det slo han rekorden Frank Stranahan satte i 1950 da han gikk 4 under par, en bedrift Tiger Woods gjentok i 1996 og Justin Rose i 1998.

Prøver å bli kvitt vonde minner
Thomas Bjørn på sin side jakter på trofeet som unnslapp han da han ga bort en ledelse siste dagen i 2003. Dansken ledet med tre lag med fire hull igjen, men måtte blant annet bruke tre slag for å komme seg ut av en bunker på det 16. hullet og tapte med et slag til Ben Curtis.

Les også: McIlroy storfavoritt i The Open

Royal St. George er den samme banen som det ble spilt på i 2003, da endte 40-åringen på en delt andreplass med Vijay Singh. I årets The Open var det fordi nettopp Singh måtte trekke seg at Bjørn kom med som en erstatter.

Overrasket over eget spill
Ifølge Sporten DK melder dansken at han er overrasket over hvor bra han spilte torsdag.

– Jeg har ikke vært i særlig bra form den siste tiden, og jeg er faktisk en smule overrasket over mitt eget spill i dag. Da jeg kom hit bestemte jeg meg for å ta tingene som de kom, og i første omgang var det forløsende å komme i gang med turneringen.

Den store favoritten før The Open var Rory McIlroy, men US Open-mesteren hadde en svak første dag og ligger seks slag etter de to i tet etter å ha gått ett slag over på åpningsdagen.