Stokke og Murdoch
Stokke og Murdoch
stokke
stokke

– Den mannen er direkte farlig!

Lisa Stokke går knallhardt ut mot Rupert Murdoch.

Den skandaleombruste avisen News of the World, eid av mediemogulen Rupert Murdoch, ble for få dager siden nedlagt etter avsløringene om telefonavlytting.

Svært kritisk

En hel verden har vært vitne til avisens undergang, og mange har gjort seg opp sin mening om saken.

Blant dem finner vi skuespiller og artist Lisa Stokke , som fikk sitt store gjennombrudd med hovedrollen i den første oppsetningen av Abba-musikalen «Mamma Mia» på West End som 23-åring.

Hun går knallhardt ut mot Murdoch og hans medieimperium, og fyrer av en voldsom kraftsalve når «God kveld Norge» møter henne i forbindelse med kveldens «Allsang på Grensen».

– Jeg synes det er moralsk forkastelig hvordan en person kan påvirke politikk så mye, og kan ødelegge bevis i en mordsak, og stjele informasjon fra en familie som har lidd mye. Jeg synes det er forkastelig, sier artisten i videoen du kan se øverst.

artikkelen fortsetter under bildet

KRISE: Rupert Murdoch reiser til London for å håndtere avisskandalen. (Foto: Virginia Mayo/AP)
KRISE: Rupert Murdoch reiser til London for å håndtere avisskandalen. (Foto: Virginia Mayo/AP)

– Det er et diktatur

Hun synes det er fantastisk at sannheten om avisen nå ser dagens lys, og mener det viser at folk har høyere moral enn det media antar. Hun er svært kritisk til Murdochs makt, og sammenligner det med et diktatur.

– Det at han skal kunne eie et TV-nettverk alene uten at noen kan si noe på vinkling, det synes jeg er farlig. Da er det ikke demokrati lenger, da er det et slags diktatur, at en mann har så mye makt. Jeg synes ingen mennesker skal ha så mye makt.

Artisten legger ikke skjul på at hun tror Murdoch er en farlig mann.

– Jeg tror han er veldig farlig. Du ser jo hvordan det har gått i Amerika – han eier jo Fox. Politikken i Amerika og Fox, de har kvesset knivene sine for presidenten, og jeg synes det er direkte farlig, sier Lisa engasjert.

Mannen kan få sparken

– Hvilke verdier er det de står for, som ikke du står for?

– De står for eliten først, og jeg er veldig for at det skal være like muligheter for alle, sier hun.

Lisa er selv vant til å figurere i media, og heldigvis har hun ikke vært utsatt for noe lignende i Norge.

– Nei, jeg har ikke det. Og mannen min jobber for Harper Collins, som er eid av Rupert Murdoch. Det kan hende han får sparken på grunn av min involvering, sier hun spøkefullt, og legger til:

– Så nei, jeg har jo ikke det. Men jeg tror han er en skummel mann, det føler jeg virkelig sterkt.