vic1 (Foto: All Over Press)
vic1 (Foto: All Over Press)

Slik feires kronprinsesse Victorias 34-årsdag

Tyvstartet feiringen allerede onsdag.

Torsdag fyller kronprinsesse Victoria 34 år, og den planlagte feiringen ser ut til å være en prinsesse verdig.

I fjor var kronprinsesse Victoria på bryllupsreise med sin ferske ektemann Daniel da den tradisjonsrike Victoriadagen gikk av stabelen på Öland, men i år er hele kongefamilien med jubilanten i spissen på plass for å feire 34-årsdagen.

Les også: Avslører at Victoria er sjefen i forholdet

– Vakker

Alt i går, onsdag, skal Victoria og Daniel ha tyvstartet feiringen av kronprinsessens bursdag. Hun og prins Daniel innviet to lindetrær, en bryllupsgave fra Borgholm kommune.

– Det var en fin og symbolsk handling. Og veldig vakker. Jeg synes de passer veldig bra her. Både prinsen og jeg ble veldig glade over den fine gaven. Og det er også noe som kan minne oss om vår bryllupsdag, uttalte kronprinsessen ifølge Aftonbladet etter seremonien, hvor flere hundre skuelystne hadde møtt fram.

Ettermiddagen benyttet Victoria til å gå en tur ved Alvaret sammen med pappa, kong Carl Gustaf.

Les også: Prins Daniel kjøpte seg plass på svensk universitet

– Ja, en perfekt da på Öland for meg er å gå tur i parken, hagen, Alvaret, og siden få se solnedgangen over Kalmarsund, sier Victoria fornøyd.

Også Daniel understreker at han setter pris på å tilbringe tid ved Sollidens slott sammen med kongen og dronningen.

– Det er mye bra med Öland. Jeg bruker å spille golf på Ekerum. Det liker jeg veldig godt. Og siden å kunne rusle rundt på Alvaret. Det er veldig vakkert, sier han ifølge avisen.

Kjendisfest

Men det er i dag det virkelig braker løs for Victoria.

En rekke kjente svenske artister har alt ankommet, og deltar under kveldens feiring i Borgholm.

Blant disse er Carola, Andreas Johnson, Jessica Andersson og «Grand Prix»-deltaker Eric Saade, som endte på tredjeplass i den internasjonale finalen.

Hele den svenske kongefamilien er dessuten til stede under kveldens feiring. Familien bor i sin sommerresidens, Sollidens slott.

Les også: Kronprinsesse Victoria: – Dere har gitt meg min prins

Slik feirer folket Victorias 34-årsdag:

11.00: Portene til Sollidens slott åpnes. I løpet av dagen vil Victoria og Daniel komme og ta imot gratulasjoner fra folket.

17.00: Entreen til Borgholms IIP åpner.

18.25: Årets Victoriastipendiatet Henrik og Daniel Sedin ankommer.

18.30: Hele kongefamilien kommer sammen med hest og kjerre direkte fra Sollidens slott. Victoria hylles med kongssangen.

18.35: Sveriges artistelite feirer kronprinsessen. Carola, Andreas Johnson, Jessica Andersson og Eric Saade opptrer. Victoriastipendiatet deles ut.

20.15: Victoriadagen avsluttes.