ny1-asia-børs-F - Røde børser i Asia etter trusler fra Moody's

Ledende børser i Asia stengte med røde tall torsdag etter advarselen fra kredittratingbyrået Moody's om at USA står i fare for å få sin kredittverdighet nedgradert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Børsene i Japan åpnet svakt torsdag, og kom seg ikke i pluss gjennom dagen. Skylda får nyheten om at Moody's torsdag advarte om at USA står i fare for å miste sin topprating, AAA, for første gang siden 1986. Den svekkede dollaren og frykten for at amerikanske politikere ikke skal klare å bli enige i budsjettforhandlingene tidsnok til å heve det amerikanske gjeldstaket før statskassen går tom spredte uro også i det asiatiske markedet.

I Japan slo den styrkede yenen uheldig ut for eksportsektoren. Tokyos Nikkei 225-indeks falt med 0,3 prosent til 9.936,12 poeng, mens Topix-indeksen falt 0,4 prosent til 856,88 poeng.

MSCI-indeksen for asiatiske selskaper utenfor Japan sank med 0,7 prosent, mens Sør-Koreas Kospi-indeks falt 0,9 prosent.

I Hong Kong endte til slutt Hang Seng-indeksen med marginal oppgang på 0,06 prosent, og stengte på 21.940,2 poeng. Også i Shanghai førte ettermiddagshandelen med økende gullpriser til en oppgang på 0,54 prosent, til 2.810,44 poeng.

Det var ventet at advarselen fra Moody's også vil føre til økt uro i de europeiske finansmarkedene torsdag. (©NTB)