ny1-vennesla-innbrudd-F - 48-åring dømt for flere titalls innbrudd og tyverier

To års fengsel ble fasiten for en 48 åring fra Vennesla som dro rundt i Aust-Agder og begikk boliginnbrudd for to millioner kroner. Mannen ble dømt for 49 lovbrudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over en toårsperiode dro mannen rundt og så seg ut forlatte hus, som han tok seg inn i. Gullsmykker, penger, sølvtøy og brennevin var tingene som oftest forsvant, ifølge dommen fra Kristiansand tingrett, skriver Fædrelandsvennen.

– Det er straffskjerpende at tiltalte har begått omfattende vinningskriminalitet i form av grove tyverier fra bolighus, der det er stjålet gjenstander og penger for et samlet beløp på cirka to millioner, skriver tingretten, som betegner venndølens aktiviteter som systematisk og omfattende vinningskriminalitet over tid.

Han ble også dømt for narkotikabesittelse og for å ha stjålet flere snøfresere, som han solgte på nettet med hjelp av medsammensvoren. 48-åringen, som i retten hevdet han lider av kleptomani og samlemani, ble dømt til to og et halvt års fengsel, men et halvt år gjøres betinget.

Mannen må betale 1,3 millioner kroner i erstatning til ofrene, og staten inndrar penger og smykker til en verdi av oppunder 200.000 kroner. Tingretten påpeker imidlertid at 48-åringen aldri rotet eller ødela ting i husene han brøt seg inn i. Mannen har tolv tidligere dommer på seg. (©NTB)