Andre Greipel (Foto: YORICK JANSENS/Afp)
Andre Greipel (Foto: YORICK JANSENS/Afp)

Greipel: – Feillu var gal

Gårsdagens vinner André Greipel mener Romain Feillu syklet farlig i den meget trange spurten på den 11. etappen

Omega Pharma-Lotto rytter André Greipel, som i vant den 10. etappen foran Mark Cavendish, var ikke særlig imponert over Vacansoleil-rytter Romain Feillu sine krumspring under spurten på den 11. etappen.

Til Cyclingweekly forteller tyskeren at franske Feillu bytter hvilket hjul han skal ligge etter på en måte som ikke er trygt.

Det er ganske farlig
– Roman Feillu var litt gal. Han ville hele tiden ha Roelandts hjul og det er der jeg skal ligge. Han bryr seg ikke om hva som skjer bak han. Jeg sa nettopp på TV at han må velge et hjul, men han velger et nytt hver 50. meter. Det er ganske farlig når en i feltet holder på som en gal for å finne den riktige posisjonen.

«Gorillaen» som han selv blir kalt tror ikke det er franskmannens teknikk som gjør han farlig.

– Jeg tror ikke det. Det er bare, jeg vet ikke, måten han har lært å spurte på. Det er viktig at det er trygt for hele feltet.

Les også: Boasson Hagen: – Ikke så kult å knuffe i 70 km/t i regn

Gårsdagens etappevinner innrømmet at han var litt redd under spurten på det våte dekket, som erkerivalen Mark Cavendish vant overlegent.

– I går var fantastisk, i dag prøvde vi igjen. Jeg var litt redd, men laget gjorde en god jobb og prøvde å gi meg en god posisjon.

Cavendish fornøyd i dag, var sur tidligere
Mark Cavendish, som vant spurten og overtok den grønne trøyen, mistet skoen etter å hektet med Feillu. Den frittalende spurtkongen ville allikevel ikke kritisere franskmannen etter målgang.

– Det var ingenting bevisst. Med 600 meter igjen var det ti av oss veldig tett. Min sko hektet i hans forhjul og deler av foten kom faktisk ut av skoen. Jeg måtte strekke meg ned og dra skoen på igjen, jeg var heldig at det gikk rett frem i feltet.

Isle of Man-syklisten var derimot ikke like fornøyd etter den 3. etappen hvor Feillu hindret HTC-rytteren fra å kjempe om seieren.

– Litt uflaks, men som vanlig er det denne Romain Feillu som skaper kaos i spurten.

531296