burudmontasje
burudmontasje

Politiet: – Sannsynlig at Per-Erik Burud førte båten

Etter alt å dømme var det den savnede Kiwi-sjefen som førte ulykkesbåten da to vennepar ble kastet på sjøen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ut ifra de opplysningene vi har nå, så ser det ut som det var den savnede som førte båten. Det virker som at de har blitt kastet på sjøen, så en viss fart må de ha holdt. Vi kan likevel ikke utelukke noe som helst, sier politiadvokat Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til NTB.

Venneparet var på vei hjem til hytta fra en fest.

Det var først antatt at ulykken var forårsaket av en grunnstøting. Men naboer som har deltatt i søket sier til TV 2s reporter på stedet at de fire som var ombord sannsynligvis ble kastet over bord som følge av en kjapp unnamanøvring i stor fart. De som har sett RIBen sier at det ikke ser ut som om den har blitt kastet på havet.

Vil fortsatt Berge

Alle redningsmannskap er i gang med å lete etter savnede Per-Erik Burud.

Til tross for at Burud har vært savnet siden klokken 04.00 i natt, søkner politiet med mål om å berge savnede.

– Vi kjører søk og redningaksjon, men også søk etter antatt omkommet med dykkere, sier operasjonsleder Petter Aronsen til tv2.

FEST: Det var fra denne hytta de fire dro fra natt til onsdag.  (Foto: TV 2)
FEST: Det var fra denne hytta de fire dro fra natt til onsdag. (Foto: TV 2)

Jobbet lenge

Dykkerne har jobbet siden klokken 04.50 i dag morges.

– De tenker nok at det skjer ikke meg, men marginene er så små, sier Knut Hveding, skipsfører i Redningsselskapet, og legger til.

– Søksfasen er over. Nå kommer det et nytt lag fra brannvesenet. Vi har hatt veldig bra søk fra lufta i vann og på land. Håpet var jo at de skulle ha kommet seg på land, sier han.

(NTB / TV 2 )

DELTAR I AKSJONEN:  Pål Christian Eeg-Nielsen fra Drammensregionens brannvesen redningdykker,  Matias Winther, Anders Hillestad, Calle Varfjell. 
 (Foto: TV 2)
DELTAR I AKSJONEN: Pål Christian Eeg-Nielsen fra Drammensregionens brannvesen redningdykker, Matias Winther, Anders Hillestad, Calle Varfjell. (Foto: TV 2)