Sommeridyllen til vanns er ikke langt unna. Våren har alt gjort et skikkelig innhogg   og nå er vårutvalget blant bruktbåter rekordstort. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
Sommeridyllen til vanns er ikke langt unna. Våren har alt gjort et skikkelig innhogg og nå er vårutvalget blant bruktbåter rekordstort. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

– Nye fartsgrenser ikke før neste år

De mange dødsulykkene på sjøen får fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen til å reagere, men det er ikke aktuelt å innføre nye fartsgrenser allerede nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det vil neppe bli innført nye regler med virkning allerede i år. Et forslag vil først bli sendt ut på høring, men nytt regelverk vil forhåpentlig være på plass før neste båtsesong, ifølge statsråden.

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) opplyser til NTB at hun umiddelbart vil be Kystverket vurdere nye forskrifter som vil gi bedre sikkerhet for ferdsel langs kysten.

Tar ikke stilling

Hun vil ikke ta stilling til om det bør innføres en generell fartsgrense.

LES OGSÅ: – Finnes nesten ikke politi på sjøen

– Men det er jo på det rene at det er forskjell på Oslofjorden, med sine mange fritidsbåter, og Finnmarkskysten. Det må bli opp til fagfolkene å vurdere om det kan være aktuelt med varierende fartsgrenser forskjellige steder langs kysten, avhengig av de lokale forhold, sier Berg-Hansen.

LES OGSÅ: Båttragedien på Tjøme: Kiwi-toppsjef savnet etter båtulykke

I dag gir lovverket kommunale myndigheter anledning til å fastsette fartsgrensene lokalt.

Ulykkessommer

Flere dødsulykker på sjøen har rystet Norge de siste dagene. Onsdag døde to kvinner utenfor Tjøme. Kiwi-milliardær Per-Erik Burud er fortsatt savnet. Så sent som tirsdag døde to unge menn etter at båten de satt i kolliderte med en båt som sto ved kai ved Nøtterøy, mens en mann fortsatt er savnet etter at han falt over bord ved Hvaler mandag.

LES OGSÅ: 7 av 10 omkomne manglet redningsvest

Både Redningsselskapet, Røde Kors og norsk kongelig båtforbund krever nå tiltak fra politikerne.

TV 2 / NTB