Porsche 991 Turbo (Foto: Scoopy)
Porsche 991 Turbo (Foto: Scoopy)

Porsche 911 / 991Turbo: Gammelt råskinn blir enda råere

Denne har 550 hestekrefter - og motoren er selvfølgelig bak. Se spionbildene:

Som vi tidligere har omtalt her på Broom.no jobber Porsche hardt for å få klar sin nye 911 til lanseringen på bilutstillingen i Frankfurt som finner sted allerede i september.

Det er også bekreftet at nykommeren kommer til å hete 991 og ikke 998, som vi tidligere har spekulert i.

Turbo-legende

Vi kan nå også bekrefte at en ny skikkelig Porsche-godbit er på vei, eller på veien – bokstavelig talt. Nemlig bilen som nesten har en magisk virkning på alle bilentusiaster.

For bilen du ser så og si ukamuflert på disse bildene er ingen ringere enn Porsche 911 (991) Turbo! Bilen som siden vi så den første gang i 1975 har opparbeidet seg en solid legendestatus.

Kjent, kjært of tøft

Vi kjenner igjen kjente og kjære 911 turbo-elementer som store luftinntak på de ekstra brede bakskjermene, en seriøs bakvinge, feite hjul og gromme eksosrør. Det meste er altså ved det gamle – akkurat slik vi liker det, også på nykommeren! Tøft som alltid!

Les mer om nye 911 her: Se hva vi oppdaget på fergekaia


Porsche-911-Turbo-siden (Foto: Scoopy)
Porsche-911-Turbo-siden (Foto: Scoopy)

Ikke minst er motoren fortsatt på "riktig" sted. Bak. Under motorlokket er det klemt inn en 3,8-liters boksersekser som yter anstendige 550 hk. Det burde være mer enn nok til å lokke fram smilet, et bredt ett - hos de fleste. Girkassa blir en 7-tinns PDK (dobbeltclutch-kasse)

Ikke grådig

Den nye 991-en har kortere overheng både foran og bak enn dagens 997-modell.

Den er skal heller ikke være riktig så grådig ved bensinpumpen. Ryktene forteller om opptil 12% drivstoffbesparelse, sammenliknet med den nåværende motoren. Blant annet ved hjelp av at start / stopp-teknologi blir standard.

Kommer senere

Turbomodellen kommer dessverre ikke til å vises på Frankfurt-utstillingen til høsten. Vi må smøre oss med tålmodighet og vente til Geneve-utstillingen som er i mars neste år i følge ikke-bekreftede rykter. Men den som venter på noe godt, osv...

Del med Facebook-vennene dine


Er dette sommerens heftigste sportsbil?

Porsche-911-Turbo-bakfra (Foto: Scoopy)
Porsche-911-Turbo-bakfra (Foto: Scoopy)

Les også: Kommer 911 Targa tilbake?

Hva er din mening om 911 Turbo - skriv inn i kommentarfeltet under: