FN-syria-ambassade-F - FNs sikkerhetsråd fordømmer ambassadeangrep

FNs sikkerhetsråd fordømmer på det sterkeste angrepene på Frankrikes og USAs ambassader i Damaskus. Syrias FN-ambassadør beskylder de to landene for å overdrive.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en uttalelse hvor Sikkerhetsrådet fordømmer ambassadeangrepene, ber rådet også syriske myndigheter innstendig om å beskytte diplomatisk eiendom og personell.

Syrias FN-ambassadør svarer med å beskylde Frankrike og USA for å overdrive og forvrenge opplysninger om demonstrantenes angrep på ambassadene i Damaskus mandag.

Ambassadøren, Bashar Ja'afari, sa til pressen at Syria forsøkte å beskytte ambassadene og at flere av demonstrantene dessuten er blitt arrestert og vil bli rettsforfulgt.

Samtidig understreket USA nok en gang at det ikke er akseptabelt at syriske myndigheter mislyktes i å beskytte den amerikanske ambassaden, noe som er deres ansvar etter internasjonale avtaler.

Forholdet mellom Syria og USA har kjølnet de siste ukene. Det hvite hus uttalte tirsdag at Syrias president al-Assad har mistet sin legitimitet til å styre landet. (©NTB)