Hæstad (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Hæstad (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Hæstad vurderer operasjon

Kristofer Hæstad må kanskje operere i løpet av høsten. Flere spillere er usikre mot Mika og Tromsø.

Sørlendingen avsluttet tirsdagens trening allerede etter en halvtime og ser ikke ut til rekke torsdagens kvalifiseringskamp mot armenske Mika.

- Han har idrettsbrokk. Man kan spille med det, men det gjør fryktelig vondt, sier VIFs fysioterapeut Eirik Bjærke til TV 2 Sporten.

Hæstad spilte hele kampen mot Tromsø og trenger lang tid på å restituere seg på grunn av idrettsbrokken. Hæstad sier til TV 2 Sporten at han og støtteapparatet vurderer en operasjon for å bli kvitt det plagsomme problemet.

- Kan en operasjon være aktuell før sesongslutt?

- Det er et alternativ som vi vurderer, sier Bjærke.

Les også: Hæstad slipper operasjon

Flere fravær
Luton Shelton må kanskje også stå over torsdagens hjemmekamp og helgas kamp mot Tromsø.

- Luton sliter med en kjenning i muskulaturen. Han er usikker til torsdagens kamp, men han kan være aktuell på søndag, sier Bjærke.

Både Stefan Strandberg og Mohammed Fellah fikk gult kort i helgen og må sone karantene på søndag når Vålerenga spiller borte mot Tromsø.

Storartet comeback
Fredrik Stoor er den eneste solskinnshistorien på Valle denne uken. Han er tilbake i trening, under tre uker etter at han ble kneoperert. Om en uke kan han være tilbake på banen for Vålerenga.

- Diagnosen var at han skulle være kampklar etter åtte uker. Nå ser det ut til at han vil være i full trening tre uker etter operasjonen. Det sier noe om hvor motivert og profesjonell han er som fotballspiller. Han vil virkelig tilbake, sier fysioterapeuten.

Stoor er glad for å være tilbake i trening.

- Det har gått ganske fort. Jeg hadde sprinttrening i dag og kneet føltes bra, sier han til TV 2 Sporten.

Svensken går glipp av torsdagens kamp mot Mika og må trolig bli hjemme når Enga spiller mot Tromsø på søndag.

- Jeg vil ikke slippe han ut på et hardt kunstgress med det første. Returkampen mot Mika er aktuell for Fredrik, konkluderer Bjærke.