Mons Ivar Mjelde ledet sin første Start trening mandag (Foto: Frode Olsen)
Mons Ivar Mjelde ledet sin første Start trening mandag (Foto: Frode Olsen)

Mjelde: – Dette er mulighetenes arena

Startet trenerjobben med å terpe forsvarsspill.

Kristiansand (TV 2 Sporten): Mons Ivar Mjelde gjennomførte i dag sin første trening som sjef i Start. Etter oppvarming og pasningsøvelser prioriterte Mjelde å jobbe med forsvarsspillet. Det er i den fasen han mener laget har mest å hente.

- Det beste jeg har sett av Start denne sesongen har vært veldig bra. Til tider strålende i angrepsspillet med masse trøkk og fart i lengderetningen. Defensivt har det ikke alltid vært like bra. Laget har ofte gitt fra seg store rom, og motstanderne har sluppet til for enkelt, sier Mjelde til TV 2 Sporten.

Den nye treneren fikk den responsen han hadde håpet på under treningsøkten.

- Førsteinntrykket er veldig bra. Jeg ble tatt godt i mot av spillerne. Det virker til å være en lærevillig gjeng, sier Mjelde.

Har erfaring fra bunnstrid
Nå får han det store ansvaret i å løfte Start oppover og bort fra bunnstriden. Det blir ingen enkel oppgave.

- Aller helst skulle vi hatt en vinter i ryggen. Nå arver jeg på mange måter en spillergruppe, men det er ikke noe problem. Jeg er kun opptatt av å utvikle de spillerne som allerede er i klubben. Da jeg tok over Brann i 2003 hadde klubben spilt kvalifisering for å unngå nedrykk til Adeccoligaen. Bryne lå også på sisteplass da jeg tok over ansvaret. Denne situasjonen er ikke ukjent for meg, sier Mjelde.

Les også: Mjelde er i gang i Start

Mange nyansatte trenere setter krav til forsterkninger før de tar over en ny klubb. Det har ikke vært tema i forhandlingene med Start.

- Fra min side finnes det ikke noe krav om midler til forsterkninger. Vi har en uheldig situasjon nå som noen av spillerne sliter med skade. Vi får sette oss ned og se på totalen før vi bestemmer oss for å signere nye spillere. Det finnes allerede et stort potensial i denne spillergruppen. Jeg ser mange muligheter, sier han.

Vil beholde Strømstad
Fredrik Stømstad skal etter planen skal tilbake til sin klubb i Frankrike den 1. august. Mons Ivar Mjelde ønsker nå å se på mulighetene for å signere midtbanespilleren på permanent basis.

- Jeg har forstått det slik at vi kan bruke Fredrik i tre seriekamper før han må returnere til Frankrike. Jeg skal gjøre mitt ytterste for at vi får ut maks av ham i denne perioden. Jeg kommer også til å sette meg ned sammen med lederne for å se på muligheten for at Fredrik kan bli værende. Det er en spennende tanke, sier Mjelde.

Les også: Mjelde bekreftet som ny Start-trener

Stømstad er avviser ikke tanken om et permanent opphold i klubben.

- Jeg trives bra her i Start, men foreløpig har det ikke vært kontakt mellom klubbene. Dette er mer et ansvar for min agent Stig Lillejordet, sier Strømstad.

Onsdag har Start arrangert treningskamp på Sør Arena mot Fløy. Mons Ivar Mjelde debuterer for Start i Tippeligaen borte mot Strømsgodset kommende søndag.