uk-medier-brown-F - - Målrettet gransking av Browns privatliv i ti år

News Internationals aviser skal systematisk og målrettet ha arbeidet for å avsløre så mye informasjon som mulig om Gordon Brown, ifølge britiske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Journalister fra flere av News Internationals aviser har i over ti år gjort mange og gjentatte forsøk på å snuse fram detaljer og personlig informasjon om den tidligere finansministeren og statsministeren, ifølge avisa The Guardian.

Blant annet finnes det bevis for at en privat etterforsker via en forbindelse i politiet skal ha saumfart politiets sentrale registre for å finne informasjon om statsministeren.

Det toppet seg likevel i 2006 da dagstabloiden The Sun trykket «avsløringen» om at statsministerens sønn Fraser hadde den alvorlige og dødelige sykdommen cystisk fibrose. Avisa skal ha fått vite dette ved å ha sikret seg sønnens pasientjournal.

- Vi var i tårer. Men det var ingenting vi kunne gjøre, vi var offentlige personer. Jeg har aldri før spurt om hvordan de fikk tak i saken, men fakta er at den dukket opp i The Sun, sier Brown til BBC om hendelsen.

Granskingen av Browns privatliv har ifølge The Guardian foregått i over ti år. Ifølge avisas undersøkelser er deler av metodene som er brukt, helt klart ulovlige. (©NTB)