UFRIVILLIG: Thea Bråten Christensen blir ufrivillig brukt i singeldating reklame. (Foto: Stella Pictures)
UFRIVILLIG: Thea Bråten Christensen blir ufrivillig brukt i singeldating reklame. (Foto: Stella Pictures)

Dateside beklager etter grov «Paradise»-bommert

Slik skal de unngå misbruk i fremtiden.

Mandag kunne «God kveld Norge» melde at Thea Bråten Christensen fortsatt misbrukes med bilde i annonsene for nettstedet Singeldating.no.

Dette gjør de tre måneder etter at småbarnsmoren Thea første gang startet kampen for å få bildet fjernet fra annonsen.

Les også: Paradise-Thea misbrukt i singeldating-reklame

– Er det sant? Er det fortsatt bilde av meg i annonsen? Jeg kontaktet TV3 da jeg plutselig så at jeg var med også i nettstedets TV-reklame. Først var det bare på nett, men så dukket det også opp på TV og YouTube. Jeg fikk TV3 til å stoppe dette umiddelbart, og ble kontaktet av ansvarlig bak nettsiden som beklaget at bildet var blitt brukt, sa Thea mandag til «God kveld Norge».

Thea misliker sterkt å bli koblet til et singelnettsted, da hun både har samboer og barn. Thea er samboer med Paradise-kollega Emil Løvstad.

– Jeg reagerte selvsagt på at bildet av meg ble brukt i singelannonse, og var i kontakt med både Forbrukertilsynet, Datatilsynet og advokat. Men så ble bildet i det minste fjernet fra TV-annonsen, sa hun.

– Falsk profil

Tirsdag har «God kveld Norge» vært i kontakt med Erlend Christoffersen, som er en av de ansvarlige bak nettstedet Singeldating.no.

Han synes det er beklagelig at sånt som dette skjer, og sier at de nå vil gjøre noe med rutinene for å unngå slike hendelser i fremtiden.

– Det er dessverre noen som har laget en falsk profil med hennes bilde, og i våre betingelser står det også at profilene kan bli brukt i reklamesammenheng. Det er det som har skjedd her. Vi har folk som sitter og godkjenner alle bilder som lastes opp, men i og med at vi har base i Tyskland, er det ingen nordmenn i denne avdelingen som kjenner til Thea, eller vet hvem hun er, sier han.

Les mer: Paradise-Thea kjemper fortsatt mot singeldating-reklame

Endrer rutinene

Christoffersen sier imidlertid at de umiddelbart fikk Thea fjernet fra TV-reklamen og fra YouTube da de ble gjort oppmerksomme på dette første gang.

Han kontaktet også alle nettstedets samarbeidspartnere innen markedsføring for å få bildet fjernet fra bannere på internett.

At det fortsatt finnes bilde av Thea i annonser på nett, mener han skyldes at det er noen av samarbeidspartnerne som ikke har fulgt opp dette.

– Dette vil vi selvsagt få ordnet opp i. Vi endrer rutinene våre. I stedet for å bruke profilene på Singeldating i reklame, vil vi nå bruke bilder som vi kjøper av modeller, sier han.

– Som da vil fremstå som eksempler på profilene på nettstedet?

– Ja, det vil jo bli slik da, sier han.