Kolobnev
Kolobnev

Kolobnev benekter at han har dopet seg

- Jeg vet ikke hvor det kommer fra, sier Alexander Kolobnev.

Alexander Kolobnev forteller at han ble sjokkert da han fikk vite at han hadde testet positivt på det forbudt stoffet Hydroklortiazid.

- På hviledagen ble jeg fortalt at laboratoriet hadde funnet stoffet. Jeg vet ikke hvor det kommer fra, sier 30-åringen i en pressemelding på sin hjemmeside.

- Da jeg ble spurt av laget mitt om hva jeg ville gjøre etter nyheten valgte jeg å trekke meg fra Touren. Det var en frivillig og personlig beslutning. Jeg ville vise respekt for UCI- og WADA-reglene.

LES: Kolobnev tatt i doping - fikk sparken

Kolobnev hevder også at han ikke har fått sparken av Katjusja, selv om Katjusjas pressetalsmann Sergej Outschakov i går bekreftet at han var ferdig på laget.

– Han har fått sparken og i samsvar med våre interne lagregler må han betale Katjusja for skadene det har påført lagets rykte når saken er over, uttalte Outschakov.

- Jeg har mottatt støtte fra laget mitt fra begynnelsen av. Jeg har ikke blitt sparket, slik media rapporterte om i går, sier Kolobnev.

LES: Arvesen: – Håper Katjusja følger opp den juridiske avtalen

Kolobnev er en av fem russiske ryttere som allerede før gårsdagens doping-avsløring var del av en italiensk politietterforskning. Kolobnevs medisinske journal ble konfiskert i april.

Aksjonen var et ledd i etterforskningen av legen Michele Ferrari. Etterforskningen ledes av den Padova-baserte anklageren Benedetto Roberti.