JOLY UENIG:   De store korrupsjonsproblemene ligger i våpenkontraktene og i utbyggingsprosjektene, sier Eva Joly om fokuset på gavene til regjeringsmedlemmene. (Foto: Jean Marc Loos)
JOLY UENIG: De store korrupsjonsproblemene ligger i våpenkontraktene og i utbyggingsprosjektene, sier Eva Joly om fokuset på gavene til regjeringsmedlemmene. (Foto: Jean Marc Loos)

ny7-frankr-joly-F - Presidentkandidat Eva Joly ble feiret i Paris

Eva Joly ble feiret av sine tilhengere etter å ha blitt valgt til De grønnes presidentkandidat i Frankrike. Men en norsk ekspert har liten tro på at hun kan nå til topps.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg vil representere et Frankrike som løfter hodet, et Frankrike som ikke aksepterer diskriminering eller gettoer, ei heller korrupsjon, sa Eva Joly på De grønnes pressekonferanse i Paris tirsdag.

Der hun ble feiret av fornøyde tilhengere som jublet «Eva, Eva».

Joly fikk i overkant av 58 prosent av stemmene i andre og avgjørende valgrunde og blir De grønnes presidentkandidat i Frankrike i 2012.

Allerede før de offisielle tallene var kjent, innrømmet utfordreren Nicolas Hulot nederlag.

- Valget har gitt et klart og utvetydig svar. Det er bare å gratulere og ønske at Eva Joly og De grønne får flest mulig tilhengere i den kommende presidentvalgkampen, sa Hulot i en uttalelse tirsdag. (©NTB)