euro-krise-micaelsen-F - Ap-topp frykter ny finanskrise skal ramme Norge

Det er stor fare for at vi blir rammet av ny finanskrise hvis gjeldstyngede euroland ikke klarer å håndtere gjelda si, mener leder Torgeir Micaelsen (Ap) i finanskomiteen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hvis store økonomier i Europa går over ende, er ikke Norge i stand til å forsvare seg mot konsekvensene. Da er det en alvorlig fare for at Norge på ny kastes ut i en finanskrise, sier Torgeir Micaelsen til NTB.

Lederen av finanskomiteen på Stortinget og finanspolitisk talsmann for Arbeiderpartiet ser med stor bekymring på de omfattende krisetiltakene som må settes inn for å redde Hellas ut av gjeldskrisen og frykten for at krisen skal smitte til Italia.

Renten på italiensk statsgjeld har steget markant de siste dagene, mens hovedindeksen Oslo Børs sank som en stein etter åpning tirsdag. Norge har betydelig handel med EU-land, påpeker Micaelsen.

– Vi skal prise oss lykkelige for et europeisk fellesskap, hvor landene holder sammen og stiller opp for hverandre. Derfor ser det i dag ikke ut til at eurosamarbeidet er truet, men bare at spørsmålet stilles og diskuteres, er i seg selv alvorlig, sier han. (©NTB)