måling-ap-dårlig-F - Arbeiderpartiet under 25 prosent i ny måling

To måneder før valget får Arbeiderpartiet bare 24,9 prosents oppslutning i en ny måling. Statsminister Jens Stoltenberg vil ikke kommentere det store fallet på 4,1 prosentpoeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dersom dette resultatet holder seg, gjør Ap sitt dårligste kommunestyre- og fylkestingsvalg i moderne tid, skriver VG om målingen InFact har gjort for avisa. Oppslutningen i julimålingen er lavere enn katastrofevalget 2003.

- Det er krevende å ha målinger i juli, og disse illustrerer det, slik jeg ser det. Folk er på ferie, og det er vanskeligere å finne et snitt. Dette kommer til å bli et mobiliseringsvalg der det gjelder å få flest mulig til å komme ut og stemme. Da er dette motivasjon for våre folk, sier partisekretær Raymond Johansen.

Partilederen selv ønsket ikke å kommentere målingen. Men Stoltenberg kan trøste seg med at Frp går tilbake 3,7 prosentpoeng til 16,9 prosents oppslutning. Høyre går bare marginalt fram (0,2), men er største parti på 27 prosent.

I InFacts måling går Venstre fram 2,4 prosentpoeng fra junimålingen til 6,1 prosent. Et solid byks i riktig retning tar også Senterpartiet, som går opp 2,3 til 7,5 prosent.

KrF 5,7 prosent (+0,7), SV 5,2 prosent (-0,9), Rødt 2,8 prosent (+1,3) og andre partier 3,9 prosent (+1,6). (©NTB)