Kvinne (19) fortsatt savnet på Vinstra

Politiet anser sjansene som små for å finne en 19-årig kvinne som søndag forsvant i Gudbrandsdalslågen ved Vinstra i live.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Store letemannskaper lette hele mandag etter kvinnen, som forsvant etter å ha lagt på svøm i elva i Oppland ved femtiden søndag morgen.

Over en strekning på nærmere én mil, fra Vinstra der kvinnen forsvant og ned til Hundorp bru i Sør-Fron kommune, har 18 personer og fem båter søkt etter kvinnen, uten hell. Klokken ni på kvelden ble søket avsluttet for dagen, og det vil tas opp igjen tidlig tirsdag morgen.

DETTE ER SAKEN: Kvinne savnet etter svømmetur

– Vi har ikke klart å finne henne. Stor vannføring og dårlig sikt har gjort letingen vanskelig. Tidlig tirsdag vil vi tappe ned Harpefossdammen med circa to meter, slik at det skal bli lettere å lete. Deretter vil vi søke med full styrke utover dagen, sier operasjonsleder Jørgen Berg ved Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Mandag kveld anså politiet sjansene for å finne kvinnen i live som små.

– Vi søker nå etter en antatt omkommet. Hadde det vært håp om å finne henne i live, ville vi fortsatt å lete etter henne utover natten, sier operasjonslederen.

(NTB)