NYE ANKLAGER: Den franske journalisten Tristane Banon skal ha blitt overfalt av Dominique Strauss Kahn under et intervju med toppolitikeren i 2002. (Foto: Scanpix (TV 2 montasje))
NYE ANKLAGER: Den franske journalisten Tristane Banon skal ha blitt overfalt av Dominique Strauss Kahn under et intervju med toppolitikeren i 2002. (Foto: Scanpix (TV 2 montasje))

Strauss-Kahn anmelder Banon for ærekrenkelse

Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn har anmeldt den franske skribenten Tristane Banon for ærekrenkelse etter at hun anmeldte ham for voldtektsforsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– En anmeldelse ble levert, slik vi allerede har bekjentgjort, med én gang vi hørte om forundersøkelsen, sier Strauss-Kahns franske advokat Henri Leclerc mandag.

Strauss Kahns anmeldelse ble levert forrige uke, men Leclerc gjorde det kjent først da det mandag kom fram at Banon forklarte seg for fransk politi.

Formålet er i første omgang å kryssjekke blant annet det angitte tidspunktet og åstedet for den angivelige hendelsen. Politiet vil senere avgjøre hvorvidt det er nødvendig å sette i gang full etterforskning av saken.

Les også: Strauss-Kahn er uønsket i valget

Overfall under intervju

Tristane Banon anklager Strauss-Kahn for å ha overfalt henne under et intervju i 2003. Intervjuet skal ha foregått i en ellers tom lelighet.

– Det endte voldelig. Jeg sparket ham flere ganger, men han kneppet og BH-en min og prøvde å åpne glidelåsen på buksa mi, skildret hun for fire år siden, ifølge ABC News.

Les også: Dropper anklagene mot Strauss-Kahn

Droppet siktelse

Strauss-Kahn har tidligere vært siktet for å ha forsøkt å voldta en stuepike på et hotellrom i New York. Denne siktelsen ble droppet fordi etterforskningen viste at stuepiken løy. Hun har også hatt tette bånd til dømte narkokriminelle. I tillegg har stuepiken løyet om voldtekter tidligere.

(NTB/ TV 2)