Svennis (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Svennis (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

«Svennis» ble avlyttet

News of the World-skandalen fortsetter. Nå bekrefter Sven-Göran Eriksson at han ble avlyttet av tabloidavisen.

News of the World utga i går sitt siste nummer etter at det ble klart at skandaleavisen har avlyttet flere personer.

Fotballspillere, politikere og andre kjentfolk har blitt avlyttet. Mest oppsiktsvekkende er det allikevel at avisen også har avlyttet pårørende etter terrorangrepet i London 7. juli 2005.

– Visste alltid hvor jeg var
Sven-Göran Eriksson bekrefter nå ovenfor Aftonbladet at han er blant dem som avisen har tyvlyttet på.

– Ja, helt sikkert, sier «Svennis» på spørsmål om han er blitt avlyttet.

Leicester-manageren sier også at han har fått bekreftet at han var en av de som ble spionert på av avisen, men han ikke vet i hvilke sammenhenger.

– Det kan jeg bare gjette på. Men det forklarer veldig mange saker – som at de alltid visste hvor jeg var. Selv om jeg forsøkte å dysse det ned som mye som mulig.

Lurt av falsk sjeik
Svensken har hatt et veldig anstrengt forhold til News of the World etter at han i 2006 ble lurt av en reporter fra avisen under påskudd at han var en sjeik som ville ha den daværende engelske landslagstreneren som trener på en fotballskole i Dubai.

Under oppholdet på et luksushotell drøftet de to muligheten om å kjøpe Aston Villa og ha Eriksson som manager. Dette ble en skandale ettersom «Svennis» fortsatt var under kontrakt med det engelske fotballforbundet.

Svennis gikk til retten og vant mot tabloidavisen, han er ikke det minste lei seg for at avisen blir lagt ned etter 168 år i trykken.

– Det skulle skjedd for lenge siden. De skriver bevisste løgner. De vet at det er løgn, men for å til en bra story så gjør de det.

LES OGSÅ: Svennis fikk nei fra Beckham