TI ÅRS FORVARING: Sorenskriver Ola P. Svor leste opp dommen i legesaken i Hedmark tingrett mandag.  (Foto: Olsen, Linn Cathrin)
TI ÅRS FORVARING: Sorenskriver Ola P. Svor leste opp dommen i legesaken i Hedmark tingrett mandag. (Foto: Olsen, Linn Cathrin)

Sendte 30 grove sexmeldinger om dagen

Maste på jente om å sende bilde av kjønnsorgan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av de fornærmede jentene i den såkalte helikopterlege-saken kunne få over 30 truende og grove meldinger om dagen. Legen maste blant annet på jenta om å sende bilder av kjønnsorgan. Det kommer frem i dommen mot den 39 år gamle Hedmark-mannen.

Les også: Helikopterlegen dømt til ti års forvaring

– Nærmest ustoppelig

Mandag ble legen fra Hamar dømt til ti års forvaring med en minstetid på sju år i Hedmark tingrett. Grunnlaget for straffereaksjonen er gjentagelsesfare ved løslatelse.

Krister Øie Braute og Svein Tømmerdal er forsvarere for den 39 år gamle legen fra Hedmark. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
Krister Øie Braute og Svein Tømmerdal er forsvarere for den 39 år gamle legen fra Hedmark. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Ved domsavsigelsen kom det fram at tiltalte har opptrådt som en skjult gjerningsmann som stadig slo til, og de fornærmede aldrikunne være trygge for når han kunne slå til igjen.

Retten legger til grunn at tiltalte har opptrådt nærmest ustoppelig. Han har utvist en enorm intensitet med hundrevis av meldinger lyder det i dommen.

Tekstmeldingene den ene av de fornærmede jentene fikk, var av typen «Tror du at det blir gøy for deg å komme på skolen igjen?» og «Svar meg nå da for helvete, vil du at hele byen skal få se deg?».

Enkelte av meldingene jenta mottok er av så grov karakter at de ikke kan gjengis.

Artikkelen fortsetter under videovindu:

533609

En rekke skjerpende forhold

Retten legger til grunn en rekke skjerpende forhold for straffereaksjonen. Blant annet skal legen ha opptrådt med svært hensynsløs hersketeknikk og tvingende adferd.

Legen er blant dømt for voldtekt av fem jenter, fire av disse var under 14 år, og for å skaffe seksualiserte bilder fra 16 jenter.

Han skal ha truet fem jenter til å ha seksuell omgang med seg selv. Retten viser til at dette faller inn under voldtektsbestemmelsen.

Les mer: Helikopterlegen tiltalt for samleie med et barn

Anker

Det tok dommeren to og en halv time å lese opp den omfattende dommen.

– Jeg anker på de punktene jeg er dømt, sa tiltalte i retten etter domsavsigelsen.

Sakkyndige har konkludert med at tiltalte trenger behandling i 20 år, og at han lider av dyssosial personlighetsforstyrrelse, sadomasochisme og pedofili.