ny6-lege-forvaring-F - Voldtektsdømt lege anker forvaringsdom

Den 39-årige tidligere legen som i Hedemarken tingrett er dømt til ti års forvaring blant annet for voldtekter, anker dommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

39-åringen ble funnet skyldig på alle punkter og dømt til ti års forvaring med en minstetid på sju år. I dommen tegnes et bilde av en hensynsløs gjerningsmann som brukte grov manipulasjon og hersketeknikk mot sine ofre.

– Tiltalte har nærmest opptrådt ustoppelig, og har heller ikke i nevneverdig grad latt seg stoppe når foreldre har involvert seg og bedt ham slutte å plage deres døtre, heter det i dommen.

Legen dømmes for å ha lurt 22 jenter og unge kvinner til å sende ham nakenbilder og – filmer av seg selv. Retten fant ham skyldig i voldtekt av fem jenter som ble truet til å sende ham filmer hvor de utførte seksuelle handlinger på seg selv. For tre andre ble han dømt for voldtektsforsøk.

39-åringens utpressing av rike menn var delvis økonomisk motivert, men bar preg av samme seksuelt motiverte maktutøvelse, ifølge retten. Han viste samme type hensynsløse hersketeknikk da han presset 14 menn for nesten 600.000 kroner.

Legen har innrømmet 11 av de 77 tiltalepunktene, men han ble funnet skyldig på alle punkter. Retten fant imidlertid at det ikke kan bevises at han med vilje lastet ned alle overgrepsbildene som ble funnet på datamaskinen hans.

39-åringen vil anke både bevisvurderingen og lovanvendelsen for skyldspørsmålet og også forvaringsdommen. (©NTB)