Colombia til kvartfinalen

Falcao sendte Colombia som første lag til kvartfinale i Copa America.

Radamel Falcao i duell med Javier Mascherano. (Foto: Natacha Pisarenko/Ap)

Seieren gjør colombianerne til vinnere av gruppe A med sine sju poeng allerede før et presset Argentina møter Costa Rica mandag.

Mot et svakt boliviansk lag gikk kampen tidlig inn i det sporet Colombia ønsket seg. Etter 14 minutter sto det 1-0 i med nettkjenning av ettertraktede Falcao. Porto-stjernen, som scoret hele 39 mål på 43 kamper for klubben sin forrige sesong, kom seg enkelt gjennom Bolivia-forsvaret og puttet til side for keeper Carlos Arias. Nesten kvarteret senere ble colombianerne tildelt straffe, som Falcao sikkert banket inn til 2-0. Det ble også sluttresultatet, men seieren kunne fort blitt større. Både Adrian Ramos og Hugo Rodallega hadde meget gode sjanser til å få opp scoringsstatistikken i et så langt målfattig Copa America.

I annen omgang tok Colombia det rolig i visshet om at verken seieren eller avansementet var i fare. Bolivia endte på sisteplass i gruppen med sitt ene poeng og er ute av mesterskapet.

Vertene Argentina er helt avhengig av å slå et ungt Costa Rica-lag mandag for å gå videre. Etter to av tre kamper står Messi og co. med bare to poeng etter to skuffende uavgjorte oppgjør. (©NTB)