ny3-ikke-savnet-funnet-F - Stavanger-mann funnet etter fire døgn til havs

Inge Jansen (53) hadde gitt opp håpet om å bli reddet da han natt til søndag ble funnet drivende til havs ved Gjøa-feltet, 150 nautiske mil fra Stavanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Jansen ble funnet, hadde båten drevet med vær og vind i nesten fem døgn.

– Jeg tror ikke jeg har opplevd noe bedre i hele mitt liv. Det var jo fantastisk da de plukket meg opp med supplybåten, det var ubeskrivelig – en lykke, sier Inge Jansen (53) på telefon til Aftenbladet.no.

53-åringen dro ut for å fiske fra hytta si ved Hommersåk i 14-tiden onsdag. Etter halvannen times tid på sjøen var han i ferd med å dra inn mot land da han plutselig mistet bevisstheten ved Tananger.

Jansen våknet mange timer senere. Da var båten tom for bensin, og det var bare hav å se på alle kanter. Han hadde ikke radio om bord, og batteriet på mobiltelefonen var flatt.

– Han ble funnet ved en tilfeldighet av et beredskapsfartøy som lå i nærheten av Gjøafeltet natt til søndag. Hadde ikke de to på brua sett at en bølge slo litt uvanlig, hadde han ikke blitt oppdaget, forteller vakthavende redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.