olsen
olsen
jim
jim

Storflor mener RBK ikke er gode nok til å ta gull – ennå

Rosenborg slo Godset 2-0 uten å imponere.

Rosenborg - Strømsgodset 2-0

Les fyldig kampreferat i vårt livesenter.

Rosenborg viste igjen at laget har funnet tilbake til formen, men er fortsatt et stykke unna nivået laget holdt under fjorårets gullsesong. Det mener tidligere RBK-spiller, Øyvind Storflor.

– De må ta noen steg til før de kan være med og kjempe om gull, sier Storflor til TV 2 Sporten.

Målløst til pause
Rosenborg føk ut av startblokkene og presset Godset langt tilbake på banen i åpningsminuttene.

Allerede etter tre minutter fikk Godset en smakebit på den tilbakevendte formen til de regjerende seriemesterne.

Moldskred slo inn mot bakre stolpe der en umarkert Lustig kom inn og headet tilbake i feltet. Adam Larsen Kwarasey fikk en hånd på ballen, men slo den ut igjen i feltet, før ballen ble klarert videre til Jim Larsen som helt alene fyrte løs fra ti meter. Men Godset-forsvaret fikk blokkert.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell I Terminliste I Statistikk I Siste nytt

Godset klarte å ri av det verste RBK-presset, men etter halvtimen spilt var det fortsatt hjemmelaget alene om å skape noe fremover på banen - selv om Mohammed Abu kom seg til et par gode skuddmuligheter fra distanse

Etter 42 minutter kom Godset til sin første reelle sjanse. Tidligere RBK-spiller Øyvind Storflor fikk skyte helt upresset fra ca 18 meter, men forsøket gikk like utenfor venstre stolpe.

Lagene gikk målløst til pause.

– Vi må ha bedre pasningsspill, vi slo på oss litt for mange brudd i første omgang. Nå skal vi skape trøbbel for Rosenborg, det er sånn man vinner fotballkamper, sa Godsets assistenttrener, Thomas André Ødegård, i pausen.

– Vi må opp et hakk i andre omgang, mente Jan Jönsson, som var klar til å ta en prat med benkede Rade Prica.

– Jeg skal ta meg en prat med Rade i pausen, så får vi se. Men uansett hvem som er på banen så må vi bli kjappere og vi må opp et hakk fra første omgang.

Rett i angrep
Og det ble som Jönsson ville. Allerede tre minutter ut i den andre omgangen dukket Jim Larsen opp i boksen igjen. Fra fem meter hamret midtstopperen inn 1-0 på halv volley.

533103

– Veldig surt at vi glipper på markeringene på dødballene, sa Øyvind Storflor etter kampen.

Rosenborg holdt trykket oppe, og var meget farlige fremover. Så farlige at Alexander Aas måtte bruke hånda for å hindre Mushaga Bakengas innlegg fra skrått hold, men dommeren lot det gå. TV-bildene viste at hjemmelaget helt klart ble snytt for straffespark.

Etter 71 minutter var det Fredrik Winsnes tur til å vise frem ferdigheter. Fra 25 meter smalt den tidligere Godset-soldaten ballen i tverrligger.

To minutter før slutt var innbytter Trond Olsen på farten. Først parkerte han Godset-forsvaret før han punkterte kampen med en lekker lobb over Adam Larsen Kwarasey.

– Rosenborg er hakket vassere enn oss, og vi er fullstendig tannløse fremover, sa Ronny Deila etter kampen.

LES OGSÅ: Rosenborg vil ha Annan tilbake

– Det er deilig og veldig viktig at vi vinner 2-0 i dag, sier målscorer Jim Larsen.