Tenk å kunne spise vafler med god samvittighet. På lavkarbodietten kan du gjøre akkurat det.
Tenk å kunne spise vafler med god samvittighet. På lavkarbodietten kan du gjøre akkurat det.

Lavkarbo-oppskrift: Feite vafler til frokost

Tenk å kunne spise vafler med rømme og bær til frokost ...

Salget av feite meieriprodukter som smør, fløte og rømme øker. Dette er stikk i strid med de rådene myndighetene gir.

– Det må være pinlig for myndighetene at tre ganger så mange heller spiser mer fett og mindre karbohydrater enn å gå kronisk sultne på deres høykarbokosthold, sier Dag Viljen Poleszynski, forsker i ernæringsfysiologi og redaktør i bladet Vitenskap og fornuft (VOF).

Les også: Leger mener folk blir feite av nøkkelhullmat

Flere og flere sverger til lavkarbodietter, mens de lærde strides om hvor sunne disse diettene er.

– Hvis vi går over til å bruke mettet fett, som blant annet er i smør, vil kolesterolverdiene våre stige hos de aller fleste, sier Kjetil Retterstøl, overlege ved Lipidklinikken på Rikshospitalet.

Retterstøl mener lavkarbodietter rett og slett kan være helsefarlig.

Les også: Jan Øyvind slanket seg på lavkarbo

Uten å ta side presenterer vi her en lekker sommerfrokost lav på karbohydrater:

Lavkarbo-vaffelkake

3 dl rømme

6 egg

2 ts bakepulver

4–6 ts johannesbrødkjernemel – prøv deg fram

1/2 ts kardemomme – kan sløyfes

50 g. smeltet smør

Bland alt og tilpass tykkelsen med johannesbrødkjernemelet. Ha i litt Sukrin eller stevia om du ønsker mer søtsmak. La røra stå i 20 minutter før vaflene stekes. Server med rømme og bær.

Oppskriften er fra bladet VOF-Vitenskap og fornuft

Les også:

Så mye kan du spare på å kjøpe helsekost på nett