STORT BESLAG: Tollvesenet omtaler 0,5 kg som et betydelig beslag.  (Foto: Tollvesenet)
STORT BESLAG: Tollvesenet omtaler 0,5 kg som et betydelig beslag. (Foto: Tollvesenet)

Hadde en halv kilo heroin i magesekken

En vestafrikansk mann ble stoppet i tollen på Flesland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For litt under en uke siden ble mannen tatt til side for kontroll da tollerne på Flesland fattet mistanke.

Han ble sendt til undersøkelse på sykehus, og der viste det seg at mannen hadde smuglet 0,5 kilo heroin i magesekken. Det skriver BA.no.

– Dette er et betydelig beslag, sier Åge Skaar, i Tollvesenets informasjonsavdeling til tv2.no.

Politiet iverksatte etterforskning da det ble klart at mannen hadde smuglet heroin. Samtaleloggen på telefonen førte politiet til en leilighet i sentrum hvor tre personer med vestafrikansk bakgrunn ble pågrepet. Her fant politiet ytterligere 483 gram heroin.

– Vi tror at heroinen var innført med tanke på salg i bergensområdet. Én kilo heroin har stor gateverdi, og vi tror dette er profesjonelle personer innenfor innførsel av heroin, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til BA.

Les også: Rekordmange smugler stoff i kroppen

Markant økning

Den innvendige smuglingen har økt betraktelig det siste halvåret. Så langt i år har Tollvesenet avslørt 38 forsøk på innvendig smugling. Bare på Flesland har det vært 11 forsøk, hvorav tre forsøk på innvendig smugling av store mengder heroin og kokain.

– Den innvendige smuglingen har økt betraktelig det siste halvåret. Det er en trend som har fortsatt, men vi håper det også har sammenheng med at vi har blitt flinkere til å avsløre slike beslag, sier Åge Skaar, i Tollvesenets informasjonsavdeling til tv2.no

Les også: Narkoegg lurer tollerne

Utfordrende

Skaar mener noe av det vanskeligste en toller står overfor er å avsløre smugling som er gjemt i kroppen på mennesker.

– Det er ikke tvil om at denne type kontroller er noe av det mest utfordrende, sier Skaar til tv2 og legger til:

– Innvendig smugling synes ikke, men våre tjenestemenn er oppdaterte på trender og har profiler på slike smuglere. De er flinke til å oppdage om en reisende forteller en historie som ikke er sann, sier han.

Å avsløre innvendig smugling krever mye ressurser. Først må den reisende tas i tollen, deretter sendes til sykehus for kontroll.