ARRESTERT: Skandalejournalist og sjef for  kongestoffet i den britiske avisen News of the World, Clive Goodman, ble arrestert fredag. (Foto: AFP)
ARRESTERT: Skandalejournalist og sjef for kongestoffet i den britiske avisen News of the World, Clive Goodman, ble arrestert fredag. (Foto: AFP)

Britisk hoffreporter arrestert etter News of the World-skandale

Sjefen for kongestoffet i den britiske avisen News of the World, Clive Goodman, er arrestert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Goodman, som også var sjefen for kongestoffet i den britiske avisen News of the World, mistenkes for korrupsjon, sier en talsmann for britisk politi til nyhetsbyrået AP.

Forsøkte å bestikke politiet

Goodman ble anholdt fredag, opplyste talsmannen til mediefolk i London. Han knyttes til den omfattende skandalen om avlytting og bestikkelser som har ført til at utgiverne vil legge ned News of the World.

Clive Goodman satt i fengsel i fire måneder i 2007 etter at det britiske kongehuset klaget over forsøk på å avlytte telefoner.

Den nye arrestasjonen skjer etter påstander om at journalister i News of the World har forsøkt å bestikke politifolk.

Nyhetsredaktøren fengslet

PÅGREPET: Andy Coulson. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
PÅGREPET: Andy Coulson. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
Fredag ettermiddag ble det kjent at også nyhetsredaktøren i avisen, Andy Coulson, er arrestert.

I en pressemelding opplyste London-politiet at «en 43 år gammel mann er varetektsfengslet i Sør-London i forbindelse med påstander om korrupsjon og telefonavlytting».

Coulson ble ansatt som kommunikasjonsrådgiver for statsminister David Cameron etter han trakk seg fra stillingen som nyhetsredaktør i News of the World i 2007. Yrkesskiftet skjedde samtidig som en av avisens journalister ble fengslet for telefonavlytting.

I 2009 trakk Coulson seg fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver for statsministeren.

Statsministeren tar ansvaret

Bare måneder etter de nye spekusjonene om avisens utbredte avlytting av høytstående politikere og kjendiser, ble den tidligere nyhetsredaktøren utnevnt til pressesjef i Camerons kontor.

Under en pressekonferanse fredag uttalte Cameron at han tar det fulle ansvaret for ansettelsen av Coulson, og innrømmer at det var feil å gi han en ny sjanse.

– Jeg bestemte meg for å gi Coulson en ny sjanse. Det var min avgjørelse alene og jeg tar fullt ansvar for det, sa Cameron.