voldtekt-samarbeid-F - - Voldtektsmottakene er for sårbare for kommuneøkonomien

Varaordfører Mette Gundersen (Ap) i Kristiansand vil ha lovpålagte rammer for voldtektsmottakene i distriktene for å forhindre at kommunekutt går ut over beredskapen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag var Gundersen, som også sitter i partiets sentralstyre og håper å kuppe ordførerstolen fra Høyre i høst, i dialogmøte om bekjempelse av overfallsvoldtekter med justisminister Knut Storberget (Ap).

- Vi har hatt tilfeller i Kristiansand der voldtatte jenter har kommet til mottaket på natta og måttet vente i flerfoldige timer på personale som kan sikre spor fordi beredskapen er for lav, sier Gundersen til NTB.

Storberget anmoder alle kommuner om starte tverrfaglige voldtektskampanjer i samarbeid mellom politiet, lokalmyndighetene og befolkningen, slik Stavanger har hatt suksess med.

Også partiets ordførerkandidater i Oslo, Bergen, Tromsø og Skien var til stede på møtet og ga positiv respons på Storbergets plan. Justisministeren sier han skal viderebringe bekymringen fra Mette Gundersen til helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) og kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp).

- Jeg brenner for styrking av mottakene, både fordi de er viktige for ofrene og for at politiet skal kunne sikre seg tekniske spor og opplysninger tidligere. Jeg tror ikke det er relevant å sette faste krav til hver kommune, men heller ta det på region- og fylkesplan, sier han. (©NTB)