italia-berlu-avgang-F - Berlusconi vil gå av før 2013

Italias omstridte statsminister Silvio Berlusconi orker ikke tanken på ett valg til. Derfor vil han gå av som regjeringssjef før valget i 2013, sier han i et avisintervju.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I stedet vil dagens justisminister Angelino Alfano stille som statsministerkandidat for sentrum-høyrefløyen, sa Berlusconi til Roma-avisen La Repubblica fredag. Uttalelsen kom ikke som noen bombe på italienerne.

For det er ikke første gang regjeringssjefen deres «tenker høyt» om å trekke seg tilbake. Han har ymtet om slikt også tidligere når det har stormet av sexskandaler og anklager om juridisk snusk rundt ham.

- Jeg skal være med i valgkampen og hjelpe Alfano, slik en snill far bør gjøre for en sønn. Men når man er blitt 77 år gammel, bør man ikke lenger være regjeringssjef, sa Berlusconi som i dag er 74.

Han tilføyde at hans politikerkolleger i dagens sentrum-høyrekoalisjon er enige med ham i dette. Uavhengige observatører sier Angelino Alfano kan få problemer med å opprettholde samarbeidet mellom Berlusconis parti og koalisjonspartnerne. (©NTB)