Steffen Stegavik (Foto: Alley, Ned/SCANPIX)
Steffen Stegavik (Foto: Alley, Ned/SCANPIX)

Landslagsspiller i håndball gjør comeback på fotballbanen

Steffen Stegavik er med i troppen når Strindheim møter Moss i 2. divisjon.

Det er ikke hverdagskost for Strindheim i 2. divisjon at de kan disponere landslagsspillere, men når trønderne tar imot Moss lørdag, vil det være tilfelle.

Riktignok er det ikke snakk om en landslagsspiller i fotball, men håndballandslagets og Elverums Steffen Stegavik.

– Dette er kult altså. Jeg er på ferie i Trondheim, og Strindheim trenes av min gamle trener, så jeg har vært med på et par treninger denne uken, sier Stegavik.

– Det har gått greit på trening
Han kan fortelle at han spilte juniorfotball og i tredjedivisjon frem til han var 18 år, da han valgte å satse på håndballen.

Likevel mener han at han ikke vil dumme seg ut dersom det skulle bli spilletid mot Moss.

– Jeg synes at det har gått greit på treningene, så jeg tror ikke jeg skal gjøre meg bort. Men vi møter en gammel storhet i Moss. De spilte jo i Eliteserien for ikke så mange år siden, og i Adeccoligaen i fjor, så jeg er jo litt spent, sier 27-åringen.

Han har ikke ambisjoner om å gjøre et permanent comeback på fotballbanen, men vil forsøke å hjelpe Strindheim gjennom den verste skadekrisen.

– De har tre ukers ferie etter dette, og da starter vi sesongoppkjøringen med Elverum, så sannsynligvis blir det bare denne kampen, sier han.

Spiller hvor som helst
Og Elverum har ikke noe imot at Stegavik boltrer seg på en ny arena.

– Jeg ringte Christian Berge (Elverums trener) i går, og han var positiv han. Dette er bare bra alternativ trening i en ferie, sier han.

Stegavik spiller stort sett midtback på håndballbanen. Når han tar på seg fotballskoene er han åpen for det meste.

– Jeg er veldig diplomatisk der. Treneren bestemmer, og vi får se hvor de eventuelt har bruk for meg. Jeg skal i hvert fall kose meg en omgang på benken, sier Stegavik, som hovedsakelig ble brukt som midtstopper og på midtbanen da han fortsatt var aktiv fotballspiller.

– Han var den beste på laget
Strindheim-trener Finn Morten Moe kan avsløre at han ser for seg Stegavik som anker på midtbanen. Han tror håndballspilleren vil klare seg godt i 2. divisjon.

– I fotball var jeg juniortreneren hans da han holdt på både med fotball og håndball. Han var den beste på laget da, men det er vel ni år siden. Fotballforståelsen sitter fortsatt, og han har fysikken og kondisjonen på plass. Han har nok mistet litt av nærteknikken, men han har overhodet ikke gjort seg bort på treningene, sier Moe.

Det uortodokse valget kommer først og fremst fordi Strindheim for tiden sliter stort med å stille et helt lag til kamp, og det er store sjanser for at Stegavik får bryne seg på MFK.

– 14 av 24 spillere i troppen sliter med skader, så det er det som er hovedgrunnen til at han er med. Moss rykket ned fra Adeccoligaen i fjor, men det har vært en jevn avdeling, så de er ikke suverene, og det er ingenting å grue seg til. Det blir absolutt en tøff kamp, men det er store muligheter for at han kommer innpå, sier treneren.