versto
versto

VG-redaktør funnet død i havnebassenget i Farsund

Omkom på ferietur med sin private båt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var VGs tidligere politiske redaktør Olav Versto som torsdag ble funnet død i havnebassenget i Farsund. Politiet karakteriserte da dødsfallet som mistenkelig fordi han hadde skader.

Politiet slår nå imidlertid fast at de ikke har grunn til å tro at det har tilstøtt Versto noe kriminelt. Likevel er det rutinemessig begjært obduksjon.

Ifølge VG Nett var 60-åringen, som nå hadde en friere rolle som redaktør i avishusets kommentaravdeling, på ferietur da ulykken skjedde. Fra 1994-2008 var han politisk redaktør i VG.

Han ble erklært død på stedet like etter klokken 11.30. Meldingen kom inn til politiets operasjonssentral bare 12 minutter tidligere. En reagerte raskt fordi en politibåt var i området, men livet stod ikke til å redde.

Båten, ifølge VG Nett av modellen Viknes 1040, lå da like ved motoren på tomgang.

Dødsbudskapet ble mottatt med sorg blant hans nærmeste kolleger.

– Han var en av Norges mest kunnskapsrike og skarpeste politiske journalister. Han var svært anerkjent blant norske politikere og hadde en særdeles høy stjerne hos VGs lesere, sier Bernt Olufsen, tidligere sjefredaktør i avisen til VG Nett.

«Olav Versto hadde sterke røtter i folkelige tradisjoner fra Vest-telemark og nøt stor respekt blant mange av VG`s lesere. Rett og slett fordi han var kompromissløs og ærlig i sitt uttrykk», skriver Olufsen i en nekrolog over sin tidligere medarbeider.

Les også: Blodig mann funnet død i havnebassenget