jemen-skyting-drap-F - Flere drept i skyting i kaotisk Jemen

Minst fire mennesker har mistet livet under kaotiske forhold i Jemens hovedstad Sanaa. Det er uklart om de ble utsatt for drap, eller ofre for vill skyting i lufta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skytingen brøt ut sent torsdag kveld, etter at president Ali Abdullah Saleh hadde vist seg på fjernsyn for første gang siden han kom alvorlig til skade i et bombeangrep for mer enn en måned siden. Rundt 20 mennesker ble skadd i kaoset, sa leger i Sanaa fredag.

Også fra byen Ibb sør for Sanaa ble det meldt om skyting, men heller ikke her var det klart hva skytingen skyldtes. Tre mennesker skal ha omkommet i Ibb, mens fire kom til skade, opplyste medisinsk personale.

President Saleh hadde synlige brannsår i ansiktet og var bandasjert på hendene da han holdt en kort tale til det jemenittiske folket torsdag kveld. Han anklaget «terroristiske elementer» for angrepet mot ham 3. juni i år.

Dagen etter ble han sendt til Saudi-Arabia for medisinsk behandling. I talen torsdag sa han ikke noe om når han har tenkte å vende tilbake til Jemen, men han oppfordret de rivaliserende politiske gruppene i landet til dialog. (©NTB)